3 manieren om vitamine E olie te gebruiken

vitamine_e_olie2 Je wordt waarschijnlijk doodgegooid met oliën die allemaal goed en gezond zouden zijn voor je haar en je huid. Maar toch zijn er een aantal oliën die boven uitspringen. Kokosolie is een goed voorbeeld die perfect werkt voor ons huid en haar (natuurlijk niet voor iedereen). Argan olie is ook enorm populair. En olijfolie geeft je haar een mooie glans. Dan is er ook nog vitamine E olie. Deze olie heeft een anti-oxidatieve werking. Het beschermd gezonde cellen en weefsel tegen invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling en UV-straling (bron). De olie kun je op verschillende manieren gebruiken:

Als masker voor je huid

Vitamine E olie hydrateert en zuivert de huid. Pure vitamine E olie is echter niet geschikt als dagelijkse moisturizer omdat het te dik en plakkerig is. Maar je kunt het wel mixen met olijfolie en dan gebruiken als overnight treatment. Masseer de mix 's avonds voor het slapen gaan in je gezicht. De volgende ochtend spoel je het met lauw water af.

Als behandeling voor je haar

Je kunt vitamine E gemakkelijk toevoegen in je haar routine:
  • Gebruik het als prepoo door de olie op je haar en hoofdhuid aan te brengen voordat je een shampoo gebruikt. Laat de olie intrekken voor 30 minuten.
  • Mix de vitamine E olie in jouw favoriete conditioner.
  • Breng dagelijks een klein beetje vitamine E olie op je haarpunten aan. Het werkt goed tegen gespleten en droge haarpunten.

Als anti aging cream

Als je al wat ouder bent, zul je vast ook wel wat rimpels in je gezicht beginnen te ontdekken. Niet voor iedereen een zorg, maar wil je er toch een beetje vanaf? Dan kun je Vitamine E olie gebruiken in een DIY anti aging cream. Onderstaande foto vond ik op pinterest en laat een simpele manier zien om zelf een anti aging cream te maken. Mix een halve kop kokosolie met 6 tot 8 Vitamine E capsules. Zorg ervoor dat je kokosolie vloeibaar is voordat je de vitamine E toevoegt. Laat de mix dan in de koelkast uitharden voor een uurtje. Daarna kun het gebruiken voor je gezicht. vitamine_e_olie1

Hoe gebruik jij vitamine E olie?