Deze producten laten je haar sneller groeien

Je haar sneller laten groeien? Kan dat wel? Een mogelijke reden waarom je haar niet sneller groeit dan je zou willen, is omdat het niet in een gezonde staat is. Gezond kroeshaar of krullend haar is goed gehydrateerd en wordt weinig gemanipuleerd door verschillende haarstijlen (hitte, strak vlechten, etc.). Droog haar breekt veel sneller. Zorg er dus voor dat je weet hoe je je haar moet verzorgen, zodat het gezond wordt en blijft. Heb je toch iets minder geduld en wil je je haar sneller laten groeien? Deze lijst met producten helpen je!

1. Rozemarijn olie
Rozemarijn olie is een bekende olie die al vele jaren wordt gebruikt om de haargroei te stimuleren. Het schijnt ook de komst van grijs haar te vertragen. Door het gebruik van rozemarijn olie wordt de bloedcirculatie op de hoofdhuid gestimuleerd. Je kunt er heel zuinig mee doen. Enkele druppeltjes per dag op de hoofdhuid aanbrengen is al genoeg. Voeg ook wat druppeltjes aan je (leave-in) conditioner toe!

2. Haargroeipillen
Haargroeipillen zijn enorm populair. De beloftes zijn groots en het gebruik is ook heel erg gemakkelijk. Je slikt één of meerdere keren per dag een pil tijdens het ontbijt, lunch en of diner. Binnen enkele weken merk je al verschil. De meeste haarpillen bevatten de volgende vitaminen:

Vitamine A: Zorgt voor de groei van je haar en geeft glans en soepelhei.
Vitamine B2: Is gunstig voor de algemene gezondheid van je haar.
Vitamine B5/B7: Gaat uitdroging tegen, vermindert haaruitval, geeft body en soepelheid aan je haar.
Vitamine B6: Regelt de talgproductie
Vitamine C: Geeft je haar energie
Vitamine E: Stimuleert de bloedcirculatie van de hoofdhuid, wat bevorderend werkt voor de haargroei. 

Daarnaast bevatten de meeste haargroeipillen ook biotine. Biotine helpt bij de opbouw en afbraak van eiwitten, koolhydraten en vetzuren. Bovendien stimuleert biotine de haargroei en helpt het de huid gezond te houden.

3. Jamaican Black Castor olie
Een super populaire olie om de haargroei te stimuleren is Jamaican Black Castor Oil (JBCO). Jamaican Black Castor Oil (JBCO) wordt, net als gewone castor olie, gemaakt van de bonen of zaden van de ricinus plant. Terwijl castor olie wordt geperst uit verse zaden, wordt jbco geperst uit geroosterde zaden. Zo geeft het roosteren van de zaden, de olie een hogere pH waarde. Deze hogere waarde helpt je hoofdhuid te reinigen en de poriën te openen, maar zorgt er ook voor dat de olie beter het haar binnen dringt.

Je kunt JBCO gebruiken voor je haar, wimpers en wenkbrauwen. Maar het is ook prima te gebruiken voor je huid.

4. Pepermuntolie
Hou jij van de frisse, doordringende geur van pepermunt. In combinatie met de tintelende prikkelingen die je door het gebruik van de olie op je hoofdhuid voelt, lijkt het net alsof je je in je home made spa begint. Toegegeven, niet iedereen houdt van de combinatie van de geur en de tintelingen,  maar de olie helpt wel om je haargroei te stimuleren. Doe wat druppels in je shampoo of conditioner en de olie dringt direct de hoofdhuid binnen om de haarzakjes te stimuleren. Het zorgt ervoor dat er meer zuurstof wordt doorgelaten, waardoor je haar veel beter kan groeien. 

Voor een echt spa at home, meng je een paar druppels pepermunt olie met kokosolie en laat je je partner je hoofdhuid masseren met de olie! Thank us later ;).