3 Populaire producten om je 'babyhaartjes' plat te krijgen

De haartjes bij je haarlijn zijn vaak veel te kort om mee te borstelen wanneer je je haar bijvoorbeeld in een staart draagt. Maar ook wanneer je je haar los wilt dragen kunnen de springerige babyhaartjes bij je haarlijn je look verpesten. Platliggende babyhaartjes schijnt dan ook dé missie te zijn van heel veel vrouwen, ongeacht de structuur van hun haar. En omdat de grote merken dat weten, spelen ze daar handig op in door speciale "Edge Control' producten op de markt te brengen. Ben jij op zoek naar een dergelijk product? Probeer deze dan eens:

1. ORS Edge Control

€ 5,- via blackhair-webshop.nl ors_edge_control Dit product is best populair en ook ik heb 'em zelfs thuis liggen. Via verschillende blogs en op YouTube wordt het product geprezen vanwege de goede 'hold' en de afwezigheid van flakes. Dit laatste is dat witte 'uitslag' dat bij het gebruik van sommige gels ontstaat in je haar en op je hoofdhuid. Behalve dat het super irritant is, ziet het er ook nog eens niet mooi uit. Een product dat 'flakes' produceert, kun je dus meteen weggooien. Bij de Edge Control van ORS heb ook ik nooit last gehad van flakes. Het product heeft een aangename ORS-geur. Het ruikt dus net zoals al hun andere (Olive Oil) producten. Het is een doorzichtige gel die een erge vaste vorm heeft. Het potje is klein, maar omdat je niet veel nodig hebt, kun je er best lang mee. Zoals ik net al aangaf zijn velen erg enthousiast over het product. Ik niet. Of tenminste, niet echt. Ik weet niet of het komt omdat ik in de tropen woon, omdat ik mijn natuurlijke krullen draag of dat het een combinatie van deze twee is, maar al na enkele minuten nadat ik het product langs mijn haarlijn smeer - en de haartjes dus plat liggen - springen de haartjes al weer omhoog. Een tijdje geleden vroeg ik daarom onze Instagram volgers wat zij van het product vonden. Rheyna (blogt over dreadlocks op Myblackhair.nl) raadde mij toen aan om de haren die ik plat wilde krijgen vooraf vochtig te maken. Vervolgens moest ik de Edge Control gebruiken en daarna een doek op mijn hoofd binden. Ik was al direct sceptisch, want waarom moet ik zoveel handelingen plegen? Ik wil het gewoon plat krijgen door het product te gebruiken. Ik probeerde het toch uit en het werkte! De haartjes lagen veel langer plat. Maar zo super tevreden als velen andere dat zijn, dat ben ik nou ook weer niet - juist omdat ik vooraf extra handelingen moet plegen om het gewenste resultaat te bereiken. Ondanks mijn ervaring, gebruik ik het product af en toe nog steeds en ben ik benieuwd wat voor resultaat dit product oplevert bij vrouwen met een relaxer of lossere krullen (type 3 bijvoorbeeld). Ieder product heeft weer een ander effect wanneer je het voor een ander haartype gebruikt. Dit product blijft dus wel het proberen waard.

2. LUSH Zest

€ 19,35 voor 100 gram Lush is een bekend cosmeticamerk in Nederland. Het merk staat bekend om haar natuurlijke producten. Zest is een product dat op mijn wish list staat, na het zien van onderstaande review. Anders dan de ORS Edge Control is dit qua structuur een echte ouderwetse gel. Het heeft een groene of gele kleur en voelt erg glibberig aan. Volgens de review van YouTuber ULoveMegz werkt het uitstekend om je babyhaartjes glad mee te krijgen. LUSH Zest kun je online bestellen

3. Eco styler gel

Vanaf €4,50 via Krullenenzo.nl Ecoco Styler Gel line Yep, ook nog steeds super populair zijn de verschillende Eco styler gel varianten. Je hebt verschillende formaat potten die ook nog eens in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Van 'soft hold' tot 'strong hold'; je kunt zelf uitkiezen welke variant het beste werkt voor jouw haar. De gel laat geen witte restjes achter en is erg goedkoop. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk te verkrijgen. En juist omdat ze zo goedkoop zijn, kun je lekker experimenteren met de verschillende varianten. (TIP: onlangs gebruikte ik de witte Eco Styler Gel pot voor mijn Twist Out! Bekijk het hier)

Welke producten gebruik jij om 'smooth edges' mee te creëren?