3 Redenen om een silk press behandeling te nemen

Je bent natural, trots op je krullen of kroeshaar en vindt het leuk om af te wisselen met steil haar. Dan moet je eens een Silk Press proberen. Deze manier van je haar steil maken, is een absolute upgrade van het vroegere ‘wassen en tangen’ en wel om deze drie redenen:

1. Silk press is all natural en niet schadelijk

Als je de resultaten van een silk press ziet én voelt, zou je bijna denken dat het chemisch behandeld haar is. Maar dat is het absoluut niet. De naam silk press, verwijst naar hoe zacht en silky het haar aanvoelt na de behandeling. Hiervoor is geen chemisch goedje nodig. Om een mooi resultaat te bereiken, wordt naast het wassen van het haar een voedend haarmasker gebruikt om het haar optimaal te hydrateren. Dit is een belangrijke stap die bij het traditionele ‘wassen en tangen’ vaak wordt overgeslagen. Voor extra hydratatie wordt het haar ook nog gestoomd. Als laatste wordt met een tang het haar steil gemaakt. En we roepen het vaak op MyBlackHair.nl: “Gebruik zo min mogelijk hitte op je haar, want het is schadelijk.” En natuurlijk is dat ook zo, maar met de silk press heb je de minste beschadiging door hitte. Dit komt door het voedende haarmasker en het stomen van je haar tijdens de behandeling. Daarnaast wordt er ook nog een hitte beschermende serum gebruikt. Alsnog adviseren wij je deze behandeling niet wekelijks te doen, maar 1 keer per twee maanden werkt voor de meeste vrouwen prima.

2. Het geeft veel volume

Ik kan mij nog herinneren dat toen ik relaxed haar had en de stijltang gebruikte, mijn haar plat lag en weinig volume had. Mijn haarpunten waren dun en ik moest te veel moeite doen om het er mooi, vol uit te laten zien. Je natuurlijke krullen steil maken, geeft een veel mooier resultaat. Het haar is dik van de wortel tot de punt en heeft enorm veel volume. Prachtig!

3. Je natuurlijke krullen komen na één wasbeurt onbeschadigd terug

Als je je haar te vaak op een verkeerde manier steil maakt, kun je het beschadigen. Dit kan als gevolg hebben, dat je krulpatroon veranderd. Als je trots bent op je krullen, is dit natuurlijk niet wat je wilt. De silk press is veilig voor je haar. Na één wasbeurt komen je prachtige krullen gewoon weer terug en heb je geen last van beschadigingen. Omdat er geen chemische ingrediënten worden gebruikt met de silk press, kun je iets minder lang genieten van steil haar. Afhankelijk van je haartype, de weersomstandigheden en je eigen activiteiten, blijft je haar met een silk press ongeveer een week lang steil. Maar er zijn ook vrouwen die er een maand lang van kunnen genieten. Om je haar zo lang mogelijk steil te houden, moet je ervoor zorgen dat er zo min mogelijk vocht op je haar en hoofdhuid komt. Zweten (tijdens het sporten bijvoorbeeld), kan nadelig zijn. Een muts dragen tijdens het douchen en een kapje tijdens het zwemmen kunnen vocht tegenhouden. Het kost wat extra moeite, maar dan heb je ook wat!

Verzorging van de silk press

De silk press heeft verzorging nodig. Alleen dan kan je er lang(er) van genieten. Dit zijn de twee belangrijkste tips voor de verzorging van een silk press:
  • Gebruik dagelijks een olie op siliconen basis
Als je fan bent van natural hair products, heb je waarschijnlijk een hekel aan siliconen in je haarproducten. Siliconen brengen een beschermlaagje om je haar, waardoor het er gezonder uitziet. Maar eigenlijk is dit een illusie, omdat siliconen helemaal niet voedend zijn. Maar wanneer het op het gebruik van hitte aankomt, zijn siliconen je beste vrienden. Ze zijn een goede hittebeschermer en houden vocht goed tegen. Je hebt er niet veel van nodig. Breng elke dag een drupje aan over je hele haar. Een goede heat protector is Biosilk Silk Therapy. Het bevat ook nog proteïne, dat zorgt voor versterking van je haar.
  • Wrap je haar voor het slapen
Net als met je krullen of kroeshaar, kun je met een silk press niet zo in bed gaan liggen. Wrap je haar 's avonds. Mocht je dit een lastige klus vinden, dan kun je ook flexi rods in je haar doen. Bind ook altijd een satijnen doek om je haar om wrijving tussen je haar en kussensloop te voorkomen. Wil jij een silk press behandeling? Check dan even de IG pagina van Hair by Jerusalem (Rotterdam). Je doet er inspiratie op en kunt een afspraak maken!