3 x Tea tree oil gebruiken

tea tree oil 1 De meeste oliën die je kent, kun je op tal van verschillende manieren gebruiken om zowel de conditie van je haar als je huid te verbeteren. Tea Tree Oil is eigenlijk 'one of a kind', want het is een van de weinige olie die je behalve voor je huid ook nog eens goed van pas komt in het huishouden. De zuiverende en reinigende werking, maakt Tea Tree Oil tot een olie die je standaard in huis moet hebben.

Wat is Tea Tree Oil precies

Tea Tree Oil is een essentiële olie die ook wel bekend staat als Melaleuca Alternifolia. Het bestaat echt al jaren en wordt gewoon uit een plant die alleen schijnt te groeien in Australie. De olie, die 100% natuurlijk is, staat bekend om de zuiverende, reinigende en heilzame werking bij de behandeling van schrammen. Ook kenmerkend aan de olie is de sterke, specifieke geur. Verder bevat de olie geen SLS, parabenen , synthetische stoffen en vulstoffen. Tea Tree Oil is altijd te koop in een heel klein potje waar 'maar' 10 ml olie in zit. Geen probleem overigens, omdat je voor de werking van dit product ook maar heel weinig nodig hebt. Het product heeft daarnaast ook een speciale dop die het mogelijk maakt de olie gedoceerd aan te brengen. Heel handig! Belangrijk: voordat je met dit product aan de slag gaat, raad ik je aan het eerst te testen op je huid. De olie is echt heel sterk en er zijn mensen die er juist huiduitslag door krijgen. Test het daarom eerst goed! Bekijk hoe jouw huid er op reageert, voordat je verder gaat. tea tree oil thursday plantation Hoe kun je Tea Tree Oil nu in de praktijk gebruiken? Als je even zoekt op Google vind je waarschijnlijk meer dan 20 manieren waarop je de olie in jouw voordeel kunt gebruiken. Maar ik hou het even op 3:

1. Tea Tree Oil tegen kalknagels

Super vervelend zijn ze: kalknagels. Tea Tree Oil kan je er wellicht van af helpen. De olie is heeft krachtige, natuurlijke bacterie dodende eigenschappen. Kalknagels kunnen hardnekkig zijn en het is moeilijk om er van af te komen. Dagelijks een paar druppels Tea Tree Oil kan de conditie van je nagel al verbeteren. Lees hier meer over hoe je met behulp van Tea Tree Oil en azijn van je kalknagel af kunt komen.

2. Tea Tree Oil: calming influence

Ga je naar een warm land waar er veel muggen zijn? Neem Tea Tree Oil dan zeker mee in je reistas. We weten allemaal hoe geirriteerd de huid kan worden na een aantal muggenbeten. Het krabben maakt het eigenlijk ook nog veel erger. Heb je echt last van een muggenbeet, dan kun je er een druppeltje Tea Tree Oil op doen. Het kalmeert de huid en zorgt ervoor dat de bult verdwijnt (bron). Overigens kun je Tea Tree Oil ook in een mix van andere olien gebruiken om er juist een anti-muggen middel van te maken

3. Tea Tree Oil tegen acne

Tea Tree Oil schijnt ook goed hulpmiddel te zijn in de strijd tegen acne. Je kunt de Tea Trea Oil met behulp van een wattenstaafjes direct aanbrengen op de plekken in je gezicht waar het nodig is. Echter, voor sommige mensen is de olie te sterk. Een andere methoden is daarom om de olie te mixen met bijvoorbeeld je dagelijkse moisturizer. Het belangrijkste is dus wel dat je echt 100% pute Tea Tree Oil gebruikt. Hier vind je een aantal tips voor het gebruiken van Tea Tree Oil tegen acne.

Tea Tree Oil kopen

Een potje Tea Tree Oil (10 ml) kost rond de 10 euro en vind je bijvoorbeeld bij De Tuinen. Er zijn verschillende merken die het product verkopen, zoals Dr. Organic. Maar ook het Australisch merk Thursday Plantation is aan te raden.