36 Natuurlijke oliën in één flesje

Wanneer het op mijn haarverzorging aankomt, wil ik het liefst dat het zo simpel mogelijk is. Niet te veel gedoe, maar wel met maximaal resultaat. Hoeveel ik ook van DIY's houdt, ik kan niet ontkennen dat het maken van je eigen producten best wel veel tijd in beslag neemt. Daarom doe ik dit niet meer zo heel vaak en kies ik voor gemakkelijkere opties. Een olie behandeling is zo'n behandeling die je gemakkelijk in een DIY kan omtoveren. Je kunt zelf je favoriete oliën kopen en met elkaar mengen tot de 'holy grail'........ Of je koopt gewoon de 'Yari 36 in 1 Oil'. Geen gedoe meer met mengen van verschillende oliën en direct toegang tot maar liefst 36 olién. Want dat is de hoeveelheid oliën dat in dit flesje is verwerkt.

36 natuurlijke oliën

Als ik zelf oliën mix, meng ik meestal 5 verschillende olie soorten in een fles. Deze heeft er maar liefst 36! Er zitten zoveel plantaardige als essentiële oliën in de fles. Check de lijst van de oliën hieronder. Plantaardige oliën: Almond(Amandel), Aloë Vera, Apricot, Argan, Avocado, Baobab, Brazilian Nut, Cactus, Castor, Coconut (kokos), Corn (mais), Garlic (Knoflook), Grapeseed (Druivenpit), Hibiscus, Indian Hemp (Indische hennep), Jamaican Black Castor Oil, Jojoba, Macademia nut, Moringa, Mustard, Neem, Olive(Olijf), Palm, Papaya, Pomegranate seed (granaatappelzaad), Rapeseed (koolzaad), Sesame (sesam), Shea, Wheat Germ (tarwekiem) Essentiële oliën: Peppermint(pepermunt), Tea Tree, Rosemary (Rozemarijn), Ylang ylang, Chamomile (Kamille), Clove leaf (kruidblad) 36-in-1-oil-ingredients De meeste oliën die in dit product zijn verwerkt, zoals Amandel, Avocado, JBCO en kokosolie zijn wel bekend en worden vaak gebruikt in de haarverzorging. Maar er zitten ook minder bekende oliën tussen, die ik nog niet eerder ben tegen gekomen. Zo schijnt Moringa olie niet alleen goed te zijn voor je haar, maar ook voor de huid. Dit maakt dat de olie ook goed geschikt is voor het behandelen van je hoofdhuid. Daarnaast bevordert het de haargroei. Er zit namelijk veel vitamine A, E, B en silica in(bron). Sesamolie ken ik vooral als olie om mee te koken. Maar ook voor je haar kan het wonderen doen. Het schijnt een beschermlaagje voor je haar te vormen tegen de hittestralen van de zon. Ook blijkt het goed te werken tegen haarroos. (bron). En dan Kruidbladolie. Deze olie wordt vaak gebruikt om het haar dikker en langer te maken.

Wat belooft het?

Al deze olien moeten natuurlijk wel iets goeds doen met je haar. Op de label staan de volgende voordelen:
  • Stimuleert haargroei
  • Voorkomt haaruitval, gespleten haarpunten en haarbreuk
  • Verdikt en versterkt het haar
  • Voedt en hydrateert, haar & hoofdhuid

Ervaring

Ik heb deze olie een week lang gebruikt. Dat is niet lang genoeg om op alle punten te controleren (zoals of het haargroei stimuleert), maar wel voldoende om je te vertellen dat het echt een heerlijke olie is! Als ik het in mijn handen doe, doet het mij een beetje denken aan amandel olie, maar dan de upgrade versie ervan. Het voelt namelijk net zo zacht (of eigenlijk nog zachter) aan en trekt goed in, zonder dat het heel erg vettig is. Dat vind ik heel erg fijn. Een pluspunt voor de goede hydratatie dus. Daarnaast is de olie heel goed te gebruiken om je haar mee te sealen of om een hot oil treatment mee te doen. En als laatste heeft het ook nog een heerlijke, frisse geur die niet heel erg opvallend is. Kortom als je op zoek bent naar een olie die een combinatie van de beste oliën voor ons haar bevat? Dan is dit zeker een aanrader! Yari 36 in 1 Oil (250 ml) is te koop (advies verkoopprijs van €9,95)bij verschillende afro shops in Nederland, online en bij Kruidvat.