3x Citroentips

Voor je haar. Onder je oksels. Je huid. En zelfs voor je maag. Dat citroen een positieve werking heeft op je lichaam werd mij vroeger al door mijn oma ingeprent. Voelde ik me niet goed, dan kreeg ik thee mét citroensap. Vond ze dat mijn huid niet zuiver genoeg was? Dan kreeg ik al snel een halve citroen in mijn handen gedrukt met de boodschap mijn huid ermee te reinigen. En ook werd mij de citroen altijd als het ultieme substituut aangeboden, wanneer er even geen deodorant in de buurt was. Lees de drie beste citroen tips!

1. Citroensap voor vettig haar Pers het sap van een halve citroen uit en was je haar zoals je gewend bent. Je kunt daarvoor je favoriete shampoo gebruiken. Vooral wanneer je last hebt van vettig haar, is het gebruik van citroensap aan te raden. Voeg bij de laatste spoelbeurt een beetje citroensap toe.

2 Een masker van citroen Een aantal druppels citroensap gemixt met gekookt water reinigt je gezicht al heel er goed. Je doffe huid zal hierna weer fris aanvoelen. Dit mede dankzij de hoge vitamine C gehalte van citroen. Wil je meer? Maak dan je eigen masker met citroen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Probeer eens een mix van citroensap, yoghurt, geklopt eiwit en honing. Pureer deze ingredienten in een blender en smeer het op je gezicht. Na ongeveer 15-20 minuten spoel je je gezicht af met lauwwarm water.

3. Citroen voor je tanden Citroen heeft een blekende eigenschap. Het wordt daarom ook vaak door vrouwen gebruikt om op een natuurlijk manier het haar lichter te maken. Naast je haar, kun je er ook je tanden 'witter' mee maken. Gebruik daarvoor de schil van een citroen en wrijf deze dagelijks over je tanden. Na enkele weken zul je het resultaat merken!