3x productsoorten om krullen te definiëren

krullen_definieren_c Heb je dat ook? Dat je onder de douche staat je haar te wassen en je je haar bekijkt en dan ziet dat je eigenlijk prachtige krullen hebt? Zodra je haar opdroogt zijn ze vervolgens nergens meer te bekennen. Heel vervelend, want hoe tof zou het zijn als je krullen altijd zo mooi gedefinieerd zouden zijn? Gelukkig zijn er voldoende producten op de markt die je krullen mooi uit laten komen.

1. Leave-in conditioners

leave-in-conditioners Alhoewel de meeste leave-in conditioners vooral doen wat ze moeten doen: je haar voorzien van vocht, zijn er toch een aantal te vinden die ook direct je krullen heel mooi definiëren. Niet gek ook, want als je je haar op een goed manier van vocht voorziet, gaat het vanzelf opleven. Een fijne leave-in conditioner die ook je krullen definieert is Sheado Honey Love Hairmilk. Voor een mooie kruldefinitie breng je dit product plukje voor plukje aan. Perfect voor haartypes 4. Heb je iets zachtere krullen (haartype 3a en 3b bijvoorbeeld), dan heb je ook nog het populaire Mixed Chicks. Hun Leave-in Conditioner staat bekend om het minimaliseren van pluis en definiëren van krullen. Het makkelijkste is deze te gebruiken tijdens een wash & go. En dan heb je nog de leave-in conditioner die op vrijwel elk krullend haartype (3 en 4) heel goed werk verricht: Cantu Shea Butter Leave In Conditioner. Het maakt je haar heerlijk zacht, laat het glanzen en geeft krullen een mooie definitie. Gebruik na een leave-in conditioner altijd een olie of haarboter om het haar te sealen.

2. Curl Defining Creams

curl_defining_creams De Curl Defining Creams zijn speciaal om krullen te definiëren. Ieder merk heeft wel zo'n cream in de collectie. Afhankelijk van je haartype en de gewenste resultaten, kies je een krullen cream. Er zijn hele dunne krullen creams, die een beetje in dezelfde vorm als leave-in conditioners te verkrijgen zijn. Een voorbeeld is Aunt Jackie's Curl La La. Het is een moisturizer en curl defining cream in 1 en één van de goedkopere producten (rond de 8 euro). De meningen over de resultaten zijn verdeeld. De één vindt het fantastisch, terwijl de ander van mening is dat het haar uitdroogt na gebruik. En dan heb je ook nog de krullen creams die iets dikker qua structuur zijn en dan meteen voor haartype 4 betere resultaten opleveren, zoals Jane Carter Solutions Curl Defining Cream. Niet één van de goedkoopste, maar het geeft wel direct een mooi resultaat. Een goedkopere optie is bijvoorbeeld de spiral pudding van III Sisters Of Nature. Dat is echt een pudding met een dikke textuur, welke misschien nog wel beter te gebruiken is voor twist/braid outs. Voor wat betreft curl defining creams: deze moet je echt uit proberen. Koop er een aantal en probeer ze op verschillende manieren te gebruiken. Op nat of droog haar of met twist outs of braids outs. LEES OOK: 6x krullen crèmes

3. Gel

gels- Gel hoef je niet alleen maar te gebruiken om je haar plat naar achter te krijgen, als je het goed gebruikt, geven de meeste gels je ook een mooie kruldefinitie. Het enige nadeel van gel is dat het je haar soms hard kan maken en je heel snel je haar moet gaan wassen. De populairste gels zijn de Eco Styler Gels. Goedkoop en effectief. Voor de meeste hold, kies je Eco Styler Olive Oil. Heeft je haar wat extra versterking nodig? Dan kun je ook kiezen voor de Eco Styler Protein Gel. Het natuurlijke haarverzorgingsmerk Alikay Naturals heeft een gel die ook nog hydrateert: Aloe Berry Styling Gel. Het is een alcoholvrije aloe vera gel gemixt met plantaardige en essentiële oliën. Het meest vervelende van veel gels, is dat het van die witte vlokken achterlaat. Vaak gebeurt dit als je het met andere producten mengt. Sommige producten werken gewoon niet goed samen. Test een gel daarom altijd uit op schoon haar.

Welke producten gebruik jij het liefst voor een mooie kruldefinitie? Leave-in Conditioner, Curl Defining Creams of Gels? Laat het weten in de comments!

foto: pinterest