3x shea butter DIY recepten

shea_butter We hebben lang geen leuke diy recepten op MyBlackHair.nl geplaatst. Dus het werd weer tijd! Deze keer heerlijke en voedende recepten met onze favoriete haarboter Shea Butter. Shea butter is een hele populaire boter. En dat is niet voor niets. Het bevat vitamine A,E en F, is erg voedend en te gebruiken als moisturizer. Je kunt shea butter heel goed in pure vorm gebruiken, maar deze diy recepten zijn ook zeker de moeite waard.

Shea Butter masker voor mooie krullen

Een haarmasker dat je kunt gebruiken voordat je je haar gaat wassen. Ingrediënten
  • 2 tot 3 eetlepels shea butter
  • 1 theelepel druivenpit olie
  • 2 druppels rozemarijn olie
Smelt de shea boter au bain of in de magnetron. Laat het even afkoelen on voeg daarna de druivenpit olie en rozemarijn olie toe. Mix het mengsel goed door. Doe de mix voor 15 minuten in de koelkast en zorg ervoor dat het een crèmige mix wordt. Breng de mix aan op je hoofdhuid en haar, doe een plastic kap op en laat het intrekken voor 30 to 40 minuten. Was je haar zoals gewoonlijk. Je kunt deze mix trouwens ook gebruiken als leave-in conditioner.

Coconut Shea Butter Leave-in Conditioner

Combineer de twee beste natuurlijke ingrediënten voor je haar met elkaar en gebruik het als leave-in conditioner Ingrediënten
  • 3 eetlepels shea boter
  • 2 eetlepel kokosolie
Laat je shea boter smelten au bain of in de magnetron. Geef het de tijd om af te koelen tot kamer temperatuur. Voeg de kokosolie toe en mix goed door elkaar. Je kunt nog essentiële oliën toevoegen voor de geur. Bewaar het in een glazen potje.

Shea Butter Shampoo

Je kunt ook heel gemakkelijk een shampoo maken met als hoofd-ingrediënt shea butter. Deze shampoo is bedoeld voor vrouwen(of mannen) met heel droog haar. Ingrediënten
  • 200 ml Castille zeep
  • 15 ml shea boter
  • 8 tot 10 druppel lavendelolie
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 50 ml water
Smelt de shea butter au bain. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Mix vervolgens het water met de zuiveringszout in een aparte kom. Voeg hieraan de castille zeep toe en mix het goed, maar vermijd dat het te veel gaat schuimen. Nu kun je de shea butter en lavendelolie toevoegen en goed mengen. Breng de shampoo aan op je haar en was het als gewoonlijk. Het is altijd even goed uitproberen als het gaat om een DIY. Je zult heus niet alle ingrediënten lekker vinden voor je haar. Essentiële oliën kun je daarom heel gemakkelijk vervangen voor andere oliën die beter bij jouw haarverzorging passen. Succes!
foto: pinterest