4 manieren om kroeshaar en krullen te drogen

Kroeshaar drogen is belangrijk! Wil je je kroeshaar of krullen écht mooi krijgen? Dan is het belangrijk om voldoende vocht in je haar te behouden. De beste manier om dat te doen is na het wassen van je haar. Niet alleen de producten die je gebruikt om je haar te wassen zijn belangrijk, ook de manier waarop je je haar droogt, draagt bij aan een mooi resultaat. Kroeshaar drogen? Dat kan op 4 verschillende manieren:

Kroeshaar drogen

1. T-shirt

Mijn absolute favoriet: de T-shirt Drying Method. Handig omdat je altijd wel een oud t-shirt in de kast hebt liggen. Daarnaast is het ook nog eens super effectief! Met een handdoek kun je gemakkelijk je haar beschadigen. Een t-shirt is veel milder voor je haar en onttrekt ook niet het vocht. Je haar is na de t-shirt drying method droog, maar je merkt dat het haar toch nog moisture bevat en elastisch is. Wil je het eens proberen? Knijp dan na het wassen van je haar, het water een klein beetje uit je haar. Neem een katoenen t-shirt en droog je haar vervolgens op één van deze twee manieren:
  • Neem telkens een handje vol haar en droog dit met het T-shirt. Doe dit voor al je haar. Het water wordt opgezogen door het T-shirt. Wees uiteraard niet te hardhandig, maar behandel je haar met liefde!
  • Je kunt het T-shirt ook over je hele haar wrappen. Plaats dan de onderkant van het T-shirt over je hoofd en draai de andere kant om het haar heen. Vervolgens maak je er een Tulband van. Laat dit daarna ongeveer een kwartier op je hoofd. Je zult merken dat het water wordt opgezogen.
Nadat je je handdoek T-shirt droog hebt gemaakt, kun je je haar verder laten drogen in de lucht.

2. Microvezel handdoek

Microvezel doekjes komen in allerlei vormen en maten en worden vooral vaak gebruikt tijdens het schoonmaken. Ik heb bijvoorbeeld heel veel van die doekjes, o.a. voor het ramen lappen en dweilen. Bij veel winkels (Action, Etos en Blokker bijvoorbeeld), kun je ook Microvezel doekjes kopen speciaal voor het drogen van je haar. Microvezel doekjes zijn zacht, absorberen snel het vocht, maar zorgen er ook voor dat je haar niet gaat pluizen. Vooral voor kroes en krullend haar is dit een pluspunt. Je kroeshaar drogen met een microvezel handdoek kan prima! Verder hebben deze speciale haarhanddoeken ook een handige vorm, waardoor je makkelijk je haar kunt rappen en je dus in de tussentijd andere dingen kan doen. De prijzen van deze handdoeken variëren van €1 voor een haarhanddoek bij de Action tot €12 voor een DevaCurl Towel bij Sephora of bol.com.

3. Hydrofiel luiers

Ze staan standaard vermeld op iedere babyuitzetlijst en ze zijn populair vanwege de eindeloze mogelijkheden. De absorberende katoenen stofjes, genaamd hydrofiele luiers, zijn niet alleen geschikt als knoeidoekjes, speeldoekjes of voor het afdrogen van de babyhuid. Ze zijn namelijk ook ideaal om je haar mee droog te maken! De doeken zijn dun, volledig van katoen en precies groot genoeg om op je hoofd te binden. Het maakt niet uit of je je natuurlijke krullen draagt of juist een relaxer in je haar hebt; de katoenen doekjes zijn geschikt voor het drogen van ieder soort haartype. Wil je kroeshaar drogen met hydrofiel luiers? Net als met een T-shirt kun je de hydrofiele luiers op twee manieren gebruiken:
  1. Neem telkens een handje vol haar en droog dit met de hydrofiele luier. Doe dit voor al je haar. Het water wordt opgezogen door het doek. Je kunt een soort van deppende beweging maken.
  2. Je kunt de hydrofiele luier ook over je hele haar wrappen. De meeste hydrofiele luiers hebben een afmeting van 60cm x 60cm of 110cm x 110 cm. Laat het doek ongeveer een kwartier op je hoofd. Je zult merken dat het water wordt opgezogen. Daarna zou je je haar aan de lucht verder kunnen drogen.

4. Airdry

Dan heb je ook nog de meest simpele vorm van het drogen van je haar: airdry. Simpel gezegd laat je je haar gewoon door de lucht drogen. Als je lang en dik haar hebt, kan dit best een tijdje duren. Voordat je het aan de lucht laat drogen, zorg je er natuurlijk wel voor dat je het water wat uit je haar hebt geknepen. Vervolgens doe je er een leave-in conditioner en eventueel olie in en laat je je haar drogen. Om klitten te voorkomen, kun je je haar het beste in enkele twists draaien. Zo creëer je direct een mooie twist out!

5. Diffuser

We roepen vaak dat hitte super ongezond is voor je haar. Maar eerlijk toegeven: het bespaard ongelofelijk veel tijd! Een goede haardroger met diffuser is dus een absolute must have. Een diffuser is een opzetstuk voor je haardroger, speciaal ontworpen om je krullen meer definitie en volume te geven. Maar het is ook heel erg handig om pluizig haar tijdens het drogen te voorkomen en werkt veel beter dan een droogkap. Kroeshaar drogen met een diffuser werkt perfect. Een diffuser is makkelijk te gebruiken in combinatie met een wash & go. Maak je haar wel een klein beetje droog voordat je het gaat drogen met een diffuser. Breng je favoriete producten aan (leave-in conditioner en gel/krullencreme) en begin dan met drogen. Volgens mij zijn dit wel de bekendste methodes om je haar te drogen. Probeer alles een beetje uit en kijk wat voor jouw werkt. Ik kan me ook voorstellen dat je de droog methode laat afhangen van de haarstijl die je graag zou willen. Wash & Go's gaan goed samen met een diffuser en voor een twist-out kun je misschien beter je haar met een t-shirt of hydrofiele luier drogen. Good luck!