4x boost behandelingen voor kroes en krullend haar

boost behandelingen krullend haar

Soms heeft je haar gewoon wat extra liefde nodig. Omdat je er bijvoorbeeld heel lang box braids in hebt gehad, je het verstopt hebt onder een (prachtige!) pruik of omdat je er gewoon even geen tijd voor hebt gehad. Om je haar weer een boost te geven, kun je verschillende behandelingen zelf thuis doen:

1. Stoombehandeling

Bij het stomen van je haar wordt vochtige warmte gebruikt om de haarschubben te openen, zodat een conditioner of haarolie diep het haar binnendringt. Het is één van de beste behandelingen die je kunt doen als je last hebt van extreem droog kroes en krullend haar. De warmte helpt om droog haar te hydrateren.

Daarnaast zorgt het voor super zachte krullen en stimuleert een stoombehandeling de haargroei. Combineer je stoombehandeling met een hoofdhuidmassage, om de bloedcirculatie te stimuleren en je haar extra te verwennen. 

 

As I Am Hydration Elation™ Intensive Conditioner

As I Am Hydration Elation Intensive Conditioner

 

De formules van de producten van As I Am zijn ontwikkeld door Dr. Syed, tevens de oprichter van het bedrijf Avlon. Dit bedrijf ken je vast wel van de professionale haarmerken KeraCare en Affirm. De As I Am Hydration Elation™ Intensive Conditionerconditioner bevat onder meer vitamine E, sheaboter en kokosnootolie en hydrateert je haar van de wortel tot de punt.  

CurlSmith Double Cream Deep Quencher

Curlsmith Double Cream Deep Quencher

"Curl Confidence". Het is de missie van het haarmerk CurlSmith om iedereen te stimuleren van hun eigen haar te houden en het makkelijker te maken krullend haar te verzorgen. Met deze Double Cream Deep Quencher van CurlSmith zet je al meteen een goede stap in de richting van je haarverzorging. Dit is een conditioner die speciaal ontwikkeld is voor droog haar en heeft een heerlijk zachte, maar dikke structuur. Neem je tijd om je haar van wortel tot de punten te voorzien van de conditioner, alvorens je 20 - 25 minuten onder een stoomkap gat zitten. 

 

2. Detox

Vuil haar, een jeukende hoofdhuid, haarroos en vet haar. Door het haar een detox behandeling te geven verwijder je alle chemicaliën en producten die in het haar zijn blijven hangen. Natuurlijk kun je het haar een goede wasbeurt geven, maar een detox gaat net een stapje verder. Je zorgt niet alleen voor een schone, frisse start, maar neemt ook de producten die je gebruikt onder de loep. Check de ingrediëntenlijst van je haarproducten. Zitten er schadelijke stoffen in? En welke producten heb je in huis? Mis je niet iets? 

Zo start je met een detox:

Een goede detox kun je doen met een kleimasker. Deze kleisoorten zijn heerlijk voor kroes en krullend haar:


Bentoniet klei

 

Bentoniet klei

Deze klei heeft een hoge concentratie aan mineralen, waaronder silica, calcium, magnesium, natrium, ijzer en kalium. Het absorbeert en zuivert ook verstopte poriën, onzuiverheden en chemicaliën. 


Ghassoul klei:

Ghassoul klei

Ghassoul is een uitstekende klei voor het verwijderen van onzuiverheden, gifstoffen en productophopingen. Het reinigt het haar zonder het te ontdoen van de natuurlijke oliën. Het voedt het haar met essentiële mineralen en vitamines, terwijl het hydrateert en je haar zacht maakt. Als kers op de taart zorgt het ook voor een verbeterde kruldefinitie. 

 

3. Proteïne

Proteïne behandelingen zijn essentieel in de haarverzorging voor klanten die een chemische haarbehandeling hebben ondergaan, zoals een relaxer of een haarkleurbehandeling. Ze versterken het haar, helpen haarbreuk te voorkomen en herstellen de elasticiteit. 

Let op dat je zorgt voor een juiste moisture/proteine balans. De verhouding van vocht tot proteïne is 70:30. Alleen zo blijft het haar gezond en kan de haargroei worden gestimuleerd. Teveel vocht of teveel proteïne maakt het haar juist zwak en breekbaar. 

Ben je nog op zoek naar goede, professionele producten die proteine bevatten? Bekijk dan eens deze producten:

 

ORS Hair Mayonnaise

ORS Hair Mayonnaise

Deze Hair Mayonnaise van het merk ORS (afkorting voor: Organic Root Stimulator) is een echte klassieker. Het product is al jaren op de markt en werd al aanbevolen toen 'iedereen' nog een relaxer in het haar had. Deze hair mayonnaise is geformuleerd op basis van ei-proteïne en olijfolie. Een superbehandeling voor wanneer je beschadigd is. 

 

 

4. Hoofdhuidbehandeling

Afhankelijk van de conditie van je hoofdhuid, kies je een bijpassende behandeling. Als je vaak hele strakke vlechten hebben gedragen, kun je last krijgen van haarverlies rond de haarlijn. Het eerste advies is dan om te stoppen met strak vlechten. Om de haargroei weer te stimuleren kun je een hoofdhuidbehandeling met olie aanbieden, zoals pompoenzaadolie. Deze olie is rijk aan vitamine A, E, K en B en bevordert de haargroei. Ben je geen fan van een holistische haarverzorging? De meeste haarverzorgingsmerken hebben ook producten om de hoofdhuid te behandelen.

Heb je last van haarroos? Dan kun je het beter niet behandelen met een haarolie. Jij zult het meeste succes met een goede anti-roos shampoo die mild is voor kroes en krullend haar. Combineer een anti-roos shampoo altijd met een moisturizing shampoo of conditioner voor hydratatie. 

Tangle Teezer Scalp Exfoliator and Massager

Tangle Teezer Scalp Exfoliator

 

Jezelf een hoofdmassage geven? Dat kun je in principe hartstikke goed doen met  je vingers. Een hoofdmassage is niet alleen ontspanned, het stimuleert ook de haargroei. Wil je liever niet met je vingers aan de slag? Gebruik dan een scalp exfoliator en massager. Hiermee reinig je je hoofdhuid én geef je jezelf tegelijkertijd een heerlijke massage. Deze scalp exfoliator and massager van TangleTeezer is flexibel en ligt gemakkelijk in de hand. Gebruik hem onder douche voordat je de stoombehandeling doet.