Wij houden van de veelzijdigheid die weaves, box/marley/havana en crochet braids bieden. Heerlijk om eens een andere haarkleur te nemen, zonder je eigen haar te beschadigen of om eens af te wisselen van haarstructuur. Het veilig verwijderen van de extensions en de nazorg van je eigen haar zijn minstens zo belangrijk als het netjes en goed plaatsen ervan. Geef je haar deze 5 behandelingen voor na het verwijderen van je weave of vlechten.
1. Deep conditioner vóór het verwijderen van je weave/vlechten
Eigenlijk begin je je haar al te behandelen voordat je je weave of vlechten verwijderd. Om de vlechten er makkelijker uit te kunnen halen, is het handig als je haar wat zachter is. Daarom kun je het beste twee of drie dagen voordat je je vlechten verwijderd, je haar een deep conditioning behandeling geven. Doe dit zoals je gewend bent. Gebruik een fles met tuit om de conditioner op plekken aan te brengen waar je met je vingers niet bij kan. Bind een plastic kap en doe een warme doek om je hoofd. Als je een droogkap of stoomapparaat hebt, kun je die ook gebruiken. Was de conditioner uit en laat je haar door de lucht drogen.
2. Vinger kammen
Verwijder je weave of vlechten en begin je haar uit te kammen met je vingers. Met je vingers kun je knopen veel voorzichtiger verwijderen en breken voorkomen. Om het losmaken makkelijker te maken, kun je het beste een lichte olie (jojoba, argan, etc.) in je haar spuiten. Of gebruik een detangling
leave-in conditioner. Na het vinger kammen kun je zonodig je haar nog met een kam uitkammen. Begin dan bij de haarpunten en werk toe naar de wortels. Het is in elk geval belangrijk dat je haar goed is uitgekamd voordat je het gaat wassen.
Lees ook:
Deze DIY detangler sprays werken echt
3. Je haar wassen
Nu is het tijd om je haar te gaan wassen. Belangrijk is dat je hierbij een
clarifying shampoo gebruikt. Elke shampoo die o.a. de volgende ingrediënten bevat is een clarifying shampoo: Acetic Acid(azijnzuur), EDTA(afkorting van ethyleendiaminetetraazijnzuur), sodium citrate en sodium laureth sulfate. Zelfs als er op de verpakking staat dat het een moisturizing shampoo is en het bevat één van deze ingrediënten, dan is het een clarifying shampoo. Omdat je eigen haar voor een langere periode bedekt is geweest en je (als het goed is) nog wel leave-in conditioners en andere producten hebt gebruikt, is een schone start aan te raden. Mocht het zo zijn dat je haar al super droog is, voeg dan een olie toe aan je favoriete clarifying shampoo.
Lees ook:
De Clarifying shampoo
4. Proteine
Een goede balans tussen moisture en proteïne is van groot belang voor de gezondheid van je haar. Nadat je je haar hebt losgemaakt, is het wat zwakker dan normaal. Een
proteïne conditioner versterkt je haar weer. Proteine behandelingen dringen diep het haar binnen. Het gebruik van proteïne voorkomt dat je haar gaat breken, maakt het haar weer sterk en laat het haar glanzen. Je kunt er echt gezond haar mee bereiken.
5. Deep conditioner
Na een proteïne behandeling volgt altijd een deep conditioner. Dit omdat proteïne je haar hard en stug maakt. Daarnaast neemt je haar na een proteïne behandeling, vocht veel beter op. Neem de tijd om je deep conditioner aan te brengen. Doe het pluk voor pluk en vergeet absoluut je puntjes niet. Gebruik een hittebron om de conditioner goed in te laten werken. Ben je niet in het bezit van een droogkap of stoomkap? Dan kun je met
warme handdoeken en een plastic kap ook heel ver komen. Na 15 - 20 minuten spoel je de conditioner met lauw/koud water uit.
Gebruik je favoriete leave-in conditioner, olie en eventueel stylingproducten. Laat je haar tenminste twee weken met rust. Dat wil zeggen: geen weaves en vlechten, maar lekker experimenteren met je eigen haar.
Heel veel succes!