5x alcohol vrije gel

Eén van de belangrijkse reden om geen gel te gebruiken is dat het je haar verschrikkelijk kan uitdrogen en soms ook van die hinderlijke witte vlokjes kan veroorzaken. Alcohol in de gel is voornamelijk de oorzaak van het uitdrogen van je haar. De witte vlokjes kun je op deze manier voorkomen. Tegenwoordig zijn er ook alcohol vrije gels te vinden, die net zo perfect werken. Hierbij onze top 5:

1. Flaxseed gel

flaxseedgelsoyl1kopie Lijnzaad gel heeft van nature een hydraterende en licht fixerende werking. Daarnaast is lijnzaad erg rijk aan omega-3 vetzuren die dik en glanzend haar helpen bevorderen. Het leuke is, dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken. Bekijk hier wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Deze gel geeft een hele mooie glans en wordt een klein beetje har als het droog is. Ook kun je flaxseed gel kopen, zoals de 'Don't Shrink Flaxseed Elongating Curling Gel' van Aunt Jackie's.

2. Aloe Vera gel

aloe_vera_gel Aloë vera is echt een wonderplant. Het bestaat onder andere uit water, 20 mineralen, 12 vitaminen en 18 aminozuren. Daarnaast heeft het de eigenschappen om je haar van moisture te voorzien. Aloë vera gel is te koop in natuurwinkels, maar ook heel veel te vinden in online shops. Breng eerst een beetje water op de plek waar je de gel gaat aanbrengen. Gebruik een beetje aloë vera gel en bindt eventueel een satijnen doek op je hoofd.

3. III Sisters of Nature Natural Curling Gelo

3_Sisters_of_Nature_curling_gelo De producten van III Sisters of Nature staan bekend als 'The Cleaner Hair Care Products". De producten zijn vrij van petroleum, mineral oil, silliconen, alcohol, formadelhyde, carbomers, parabenen en wax. Een perfecte gel die niet hard wordt, maar wel prima blijft zitten. Als je je haar natuurlijk draagt, zal het je krullen definiëren en pluis-vrij maken. Je kunt het ook voor twist outs en braid outs gebruiken. Het droogt je haar niet uit en is vrijwel met elke leave-in conditioner te gebruiken, omdat het geen witte vlokken achterlaat.

4. Kinky Curly Curling Custard

KINKY_CURLY_CURLING_CUSTAR Eén van de bekendste gels, is de Kinky Curly Curling Custard. Het heeft de naam van een custard, maar is toch eigenlijk meer een gel. Het hydrateert je haar en geeft je krullen definitie. Je kunt het perfect gebruiken voor een wash & go. Het is wel belangrijk dat je een goede leave-in gebruikt voordat je dit product gebruikt. Anders kunnen je krullen een beetje hard worden.

5. Eco Styler Gel

ecostyler-olive-oil-gel-43 Goedkoop, vele varianten, makkelijk verkrijgbaar en het doet zijn werk. De Eco Styler Gels zijn de laatste jaren super populair geworden. Er zijn zoveel varianten, dat er wel eentje bij moét zitten die bij jouw haar past. Daarnaast bevat het hele simpele ingrediënten. De gels hebben een water basis en bevatten geen alcohol en sulfaten. Onze favoriet is de Eco Styler Olive Oil Gel. Je kunt er prima je haar plat mee krijgen, zonder dat het te hard wordt of witte vlokken geeft. En nu wil ik natuurlijk weten welke gel jouw favoriet is! Deel in de comments.