5x Curly Girl Conditioner

Curly Girl Conditioners

Als je de Curly Girl Methode volgt, weet je dat een curly girl conditioner absoluut niet mag ontbreken in je haarverzorging. Door de juiste conditioner te gebruiken, voorkom je droog en stug haar. Volgens de Curly Girl methode zijn er twee soorten ingrediënten die je zou moeten vermijden:

  1. Sulfaten: Dit zijn agressieve ingrediënten die kroes en krullend haar uitdrogen. Het kan gebruikt worden om het haar schoon te krijgen als je last hebt van product build up (een overvloed van haarproducten die niet met water uit het haar te wassen zijn). Sommige curly girls gebruiken het in mindere mate, anderen vermijden het helemaal en gebruiken co-washes om hun haar schoon te houden.
  2. Siliconen: Siliconen vindt je veelal in stylingproducten. Het zorgt voor een mooie glans in je haar en het maakt het uitkammen van het haar gemakkelijker. Sommige siliconen kun je alleen uitwassen met een sulfaten shampoo. Let dus op welke siliconen in je haarproducten zijn verwerkt, als je liever alleen co-washes doet. Kies voor water-oplosbare-siliconen in je producten: Stearoxy Dimethicone en Behenoxy Dimethicone. Lees ook welke siliconen je beter kunt vermijden.

Hoe gebruik je een curly girl conditioner?

Breng je conditioner na het wassen over de gehele lengte van het haar aan. Afhankelijk van je haartype spoel je de conditioner voor een gedeelte uit. Zo kun je met haartype 2 alle conditioner wegwassen. Heb je haartype 3? Dan kun je er zelf voor kiezen of je een deel of alle conditioner wegwast. Voor haartype 4 wordt een deep conditioner aanbevolen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een warmtebron. Zo kan de conditioner goed intrekken.

Nu ben je vast nieuwsgierig naar de beste curly girl conditioner voor jouw krullen? Hieronder een aantal opties:

As I Am Hydration Elation Intensive Conditioner

As i Am Naturally Hydration Elation Intensive Conditioner

We trappen af met deze diep hydraterende en versterkende conditioner. Het heeft een unieke samenstelling van extracten van kokosnoot, suikerriet, groene thee, appel en citroen, sheaboter en vitamine E. Een absolute topper voor je curly girl methode routine. Het houdt je haar gezond en stimuleert de haargroei. As I Am adviseert om deze conditioner elke 2 tot 3 weken te gebruiken.

Te koop via: Lookfantastic

Shea Moisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Conditioner

Deze conditioner moet je eens hebben geprobeerd. Het heeft een dikke structuur, voelt heerlijk zacht en is gemakkelijk op je haar aan te brengen. Na gebruik voelt je haar zacht aan en is het makkelijker uit te kammen. Het is een fijne conditioner die je meerdere keren per week kunt gebruiken.

Te koop via: Lookfantastic

Cantu Hydrating Cream Conditioner

Cantu Shea Butter for Natural Hair Hydrating Cream Conditioner

Cantu is een super betaalbaar haarverzorgingsmerk dat ook nog eens een goede curly girl conditioner in het assortiment heeft. De Hydrating Cream Conditioner bevat de populaire sheaboter en helpt de natuurlijke olie in het haar te bewaren. Het resultaat is perfect gevoed haar en mooie krullen!

Te koop via: LookFantastic

Camille Rose Jansyn's Moisture Max Conditioner

Camille Rose conditioner

Deze conditioner met een mix van kokosmelk en aloë vera zorgt voor zacht en gehydrateerd haar van wortel tot haarpunt. Droog haar komt weer tot leven. Het is ook een goede conditioner voor als je je haar hebt gekleurd.

Te koop via: Bol.com

DevaCurl One Condition

DevaCurl One Condition

DevaCurl is het haarverzorgingsmerk van Devachan Salon, dat werd opgericht door Lorraine Massey. Zij schreef het boek Curly Girl The Handbook, van de populaire Curly Girl Methode. Natuurlijk is hun DevaCurl One Condition curly girl approved. Het maakt het haar zacht, gewichtloos en pluisvrij.

Te koop via: Bol.com