5x producten die je haar sneller doen groeien

Er zijn van die producten en oliën op de markt die erom bekend staan je haar sneller te doen groeien. Althans dat wordt er beweerd. Een aantal jaren geleden lanceerden enkele Amerikaanse vloggers nog hét product om je haar sneller te doen groeien: Patience. Geduld. Dat is dé sleutel naar lang haar! Maar omdat we vaker geen geduld hebben, hierbij toch nog even een lijstje met producten die de natuur een handje kunnen helpen in jouw reis naar sneller lang en mooi haar.

1. Jamaican Black Castor Oil gebruiken om je haar sneller te doen groeien

Je haar sneller doen laten groeien met Jamaican Black Castor Olie Deze olie staat met stipt op nummer 1. Het is één van de meest populaire oliën om haargroei te stimuleren. Jamaican Black Castor Oil (JBCO) wordt, net als gewone castor olie, gemaakt van de bonen of zaden van de ricinus plant. Terwijl castor olie wordt geperst uit verse zaden, wordt jbco geperst uit geroosterde zaden. Zo geeft het roosteren van de zaden, de olie een hogere pH waarde. Deze hogere waarde helpt je hoofdhuid te reinigen en de poriën te openen, maar zorgt er ook voor dat de olie beter het haar binnen dringen. Je kunt JBCO gebruiken voor je haar, wimpers en wenkbrauwen. Maar het is ook prima te gebruiken voor je huid. Lees hier meer toepassingen van JBCO.

2. Rozemarijn olie: haargroei stimuleren en de komst van grijs haar vertragen

Rozemarijn olie natural heroes Rozemarijn olie via Naturalheroes.nl
Rozemarijn olie wordt wereldwijd al jaren gebruikt om haargroei te stimuleren en de komst van grijs haar te vertragen. De olie stimuleert de bloedcirculatie op de hoofdhuid. Je hoeft er niet veel van te gebruiken. Enkele druppels per dag is al genoeg. Je kunt er ook voor kiezen enkele druppels aan je conditioner en leave-in conditioner toe te voegen.

3. Je haar sneller doen laten groeien met de pilletjes van Hairfinity

Hairfinity Healthy Hair Vitamins Als er één merk is dat heel hard roept de haargroei te versnellen, is het Hairfinity wel. De haargroei pilletjes bevatten verschillende vitaminen, waaronder vitamine A, C, D en het volledige vitamine B spectrum. Waarom deze vitamines de haargroei stimuleren kun je hier lezen. Ook bevatten deze pillen biotine. Deze vitamine behoort ook bij de B-vitaminen. Biotine speelt een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten, eiwitten en vetzuren. Bovendien stimuleert biotine de haargroei en helpt het de huid gezond te houden. Volgens de website van Hairfinity helpt biotine ook om je haar dikker te maken. Doe eerst je eigen onderzoek voordat je de pillen gaat slikken. Niet iedereen is heel positief over de bijwerkingen.

4. De Inversion Method: 2,5cm haargroei in slechts 7 dagen

Inversion Method Voor een haargroei van ruim 2,5 cm in slechts 7 dagen, moet je bij de Inversion Method zijn. De inversie therapie voor het laten groeien van je haar werd besproken in het boek De Baldness Cure van Andy Bryant. Door voor enkele minuten onderste boven te hangen zou je haargroei gestimuleerd moeten worden. Het is eigenlijk heel simpel:
  • Je masseert een verwarmde olie naar keuze op je hoofdhuid. Vaak wordt aangeraden om olijfolie te gebruiken.
  • Ga daarna op een stoel zitten en buig je hoofd naar je benen toe. Je hangt dus ondersteboven (inversie). Blijf zo 3 tot 4 minuten zitten.
  • Nadien was je, mocht dit nodig zijn, de olie uit je haar met een co-wash. Herhaal deze handeling consequent maximaal 7 dagen achter elkaar (dus bijvoorbeeld van maandag tot en met zondag). En wacht vervolgens 3 weken voordat je de inversion methode weer doet.
Omdat wij wel heel nieuwsgierig waren of deze methode echt werkt, hebben wij het getest. Het resultaat lees en zie je HIER.

5. Pepermunt olie om je haar sneller te doen groeien

Ohh.. wat houd ik toch van deze olie. Eenmaal op je hoofdhuid geeft het een tintelend gevoel en lijkt het net alsof je je even in een spa bevindt. De olie dringt de hoofdhuid binnen en stimuleert de haarzakjes. Hierdoor wordt er meer zuurstof doorgelaten, waardoor je haar veel beter kan groeien. Verdun pepermunt olie met een andere olie, bijvoorbeeld kokosolie. Breng het aan op de hoofdhuid en masseer voor een aantal minuten in. Heerlijk!

Welke producten gebruik jij om je haargroei te versnellen?