8 manieren om shea butter te gebruiken voor je haar


Eén van de meest populaire haarboters van dit moment is shea butter. De boter wordt al jaren gebruikt door Afrikaanse vrouwen en mannen. Niet alleen voor het haar, maar ook voor de huid. Steeds vaker vind je shea butter terug als een van de ingrediënten in verschillende haarproducten, zoals moisturizers en conditioners. Logisch ook, want shea butter is een uitstekende moisturizer voor haar en huid.

Zo gebruik je shea butter

Wil jij ook graag 'aan de slag' met shea butter? Zo kun je deze boter gebruiken (voor natuurlijke krullen & relaxed haar):

  1. Was je haar met shampoo. Mix vervolgens de boter met je conditioner en zit voor 15 minuten onder de droogkap. Zo maak je je eigen deep conditioner.
  2. Gebruik shea butter als curl definer om je krullen mooier uit te laten komen en pluizig haar tegen te gaan. Voor nog mooiere krullen: smeer je haar van wortel tot de puntjes in en maak twists. Seal je haar met een olie en laat de twist een nachtje in het haar zitten. De volgende ochtend haal je de twists eruit en heb je prachtige krullen.
  3. Gebruik sheaboter om je haar te sealen, door het na je leave-in conditioner of moisturizer in je haar te smeren.
  4. Maak je eigen 'home made butter' door rauwe sheaboter te mixen met cocoa boter, virgin olijfolie en een essentiële olie naar keuze. Verwarm de mix en voilà je hebt je eigen sheaboter mix. Gebruik deze als een moisturizer en/of sealer voor je haar.
  5. Ben je van plan je haar een kleurtje te geven? Gebruik de haarboter dan langs de haarlijn voordat je begint met kleuren. Dit voorkomt vlekken op je huid.
  6. Heb je een geïrriteerde hoofdhuid? Of juist net een relaxer gehad? Smeer de boter dan op je hoofdhuid. Verdeel je haar in verschillende secties en masseer de shea butter in.
  7. Gebruik sheaboter als heat protector voordat je je haar föhnt en/of tangt.
  8. Neem de boter mee op vakantie! Het schijnt je haar namelijk ook te kunnen beschermen tegen UV-stralen.

Je kunt sheaboter kopen in de afro shop of online!