Acrylnagels verwijderd? Zo herstel je je eigen nagels weer

Nepnagels, zoals acrynagels of gelnagels zijn - als ze goed zijn geplaatst - echt prachtig. Je kunt er zoveel verschillende kanten mee op. Van simpele verlengde nagels met een French manicure tot creatieve 3D nagels met diamanten of bloemetjes. Als je er eenmaal aan bent begonnen, blijf je teruggaan naar de nagelsalon. Maar wat nou als je even geen nepnagels wilt? Dan zullen je eigen nagels weer moeten herstellen. Gelukkig zijn er producten die je hierbij helpen! Allereerst is het raadzaam om je nagels altijd door een professional te laten doen. Zowel het aanbrengen als het onderhouden en verwijderen van de nagels. Bij het plaatsen van acrylnagels wordt een laag van de natuurlijke nagel afgevijld. Op deze manier hecht de acryl beter. Dit betekent wel dat je eigen nagel, na verwijderen van de acryl, broos en zwak is. Wat kan je hier tegen doen?

1. Hydratatie en verzorging na verwijdering acrylnagels

Je nagels snakken naar hydratatie na het verwijderen van acrylnagels. Dat kan je makkelijk zien. Je nagels zijn zwak, breken en missen elasticiteit. Een goed verzorgingsmiddel dat je vast al in huis hebt, is kokosolie. Het zorgt voor moisture en verzacht daarnaast de nagelriemen, waardoor je vastzittende nagelriemen weer los kunt krijgen. Masseer je nagels en nagelriemen met de kokosolie. Gebruik de olie wel nadat je je nagels (en handen en voeten) schoon zijn. Voor een nog betere behandeling zou je wekelijks ook je nagels in een lauwwarm badje met wat kokosolie kunnen doen.

2. Zwakke nagels weer herstellen

Voelen je nagels zwak aan en breken ze? Dan kun je een nagelverharder gebruiken. Afhankelijk van de conditie van je nagels kun je kiezen voor een normale nagelverharder of een nagelverharder die wat sterker is. De meeste nagelverharders worden in kuurvorm aangeboden, waarbij je drie dagen lang elke dag een extra laag lakt over je nagels en de vierde dag de nagellak verwijderd. Na 1 rustdag herhaal je de kuur (indien nodig).

3. Extra aandacht voor je nagelriemen

Je nagelriemen beschermen je vingers tegen bacteriën, schimmels en chemicaliën (bron). Door het plaatsen van acrylnagels, kan het gebeuren dat je nagelriemen uitdrogen. Hierdoor kunnen er losse velletjes ontstaan en wordt de groei van je nagels verhinderd. Het ziet er ook nog eens onverzorgd uit. Wat kun je eraan doen? Maak je nagelriemen zachter door ze te weken in een badje met water en speciale nagelriem olie (verkrijgbaar bij de drogist). Je kunt ook gewoon olijfolie gebruiken. Vervolg met het terugduwen van je nagelriemen met een bokkenpootje. Zo zorg je ervoor dat dat je nagelriemen wat lossen op de nagel komen te liggen. Doe dit wekelijks, totdat je nagelriemen weer gezond en gehydrateerd zijn.
Photo by Ayo Ogunseinde on Unsplash