Appelcider azijn spoeling

Appelcider is één van de bekendste spoelingen. Appelcider azijn helpt het haar goed schoon te krijgen. Omdat het een lage PH-waarde heeft, helpt appelcider azijn moisture en proteïne in het haar vast te houden. Het is aanbevolen om een spoeling 1 keer in de week te doen om uitdroging te voorkomen, bij overmatig gebruik. Gebruik de appelcider nooit onverdund. Je past hierbij een rato van 3:1. In het engels 3 cup water en 1 cup appelcider. In het Nederlands: 750 ml water en 250 ml appelazijn. Maar wat zijn nu de voordelen van een appelcider spoeling?
Appelcider azijn spoeling

VOORDELEN APPELCIDER SPOELING

1. HAARSCHUBBEN SLUITEN

Een spoeling van appelcider brengt de PH-waarde van het haar weer in balans en sluit de haarschubben. Gesloten haarschubben zorgen voor glanzend haar, minder haarbreuk en het houdt het vocht in je haar vast.

2. BUILD UP

Veel shampoos bevatten SLS. SLS zorgt ervoor dat oliën en vuil uit het haar worden verwijderd. Ook verwijdert het de natuurlijke oliën in je haar, waardoor het je haar droog en broos achterlaat. Vandaar dat veel naturalistas ervoor kiezen om het haar te co-washen. Een nadeel van co-washen is dat een conditioner het vuil niet uit je haar verwijdert. Daarom is een appelcider spoeling raadzaam. Je haar zal na de spoeling zacht en schoon aanvoelen. Applecider spoeling is ook geschikt voor wanneer je een protective hairstyle draagt; zoals boxbraids, twists etc. Gebruik een watje, besprenkeld met je appelcider-mix om je hoofdhuid ermee te reinigen.

3. JEUKENDE HOOFDHUID

Een jeukende hoofdhuid is naar. De applecider spoeling heeft een antibacteriële werking en zal je geïrriteerde hoofdhuid verlichting bieden.

4. GOEDKOOP

ACS is goedkoop en overal te vinden. Bij de Tuinen bijvoorbeeld kost het niet meer dan drie euro.

NADELEN APPLECIDER SPOELING

Eén van de nadelen kan zijn; de geur. Het ruikt sterk en zuur. Persoonlijk heb ik er geen problemen mee en bij overmatig gebruik, kan het je haar uitdrogen. Dus ook hier geldt; met mate gebruiken. 7ebw9Kp3kQo

BEN JE AL BEKEND MET DE APPLECIDER VINEGAR? PAS JIJ HET AL TOE? LET US KNOW!