Balanceren tussen moisture & proteïne

stretch_relaxer Eigenlijk is het heel simpel: als je dit door hebt, dan houd jij je haar gezond. Of je nu je natuurlijke krullen draagt, een relaxer of je haar hebt gekleurd, het belangrijkste is dat er een goede balans is tussen moisture & proteïne in je haar. Moisture Moisture! Proteïne Proteïne! Je haar is opgebouwd uit zowel vocht - water- en eiwit, ook wel bekend als proteïne of keratine. Vocht zorgt voor de elasticiteit van je haar, terwijl de proteïne juist zorg voor de stevigheid van je haar. De verhouding van vocht tot proteïne is 70:30. Balans houden Het is dus de truc om ervoor te zorgen dat jou moisture/proteïne balans juist blijft. Teveel vocht of teveel proteïne maakt je haar juist zwak en breekbaar. Maar hoe zorg je nou voor een juiste balans? Gebruik deze tips:
  • Was je haar regelmatig: als vocht hetgeen is wat we nodig hebben voor ons haar, dan is het toevoegen van water aan je haar de beste oplossing. En ja, ook wanneer je een relaxer in je haar hebt! Was je haar regelmatig en gebruik daarbij een goede moisturizing condintioner. Hier lees je alles over je hoe je die kunt vinden.
  • Gebruik een moisturizer: Ga opzoek naar een goede moisturizer. En dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het blijft even testen en uitproberen. Wanneer je denkt de juiste moisturizer te hebben gevonden, check dan op de ingrediëntenlijst of het eerste ingrediënt water is. Is dat niet zo, ga dan opzoek naar een andere moisturizer.
  • Geef je haar een proteïne behandeling: Proteïne kun je op verschillende manieren toevoegen. De meest makkelijke manier is om een proteïne conditioner aan te schaffen. Hier vind je meer informatie over proteïne conditioners.
  • Sealen: Heb je je moisturizer in je haar gesmeerd, vergeet het dan niet te sealen met een olie. Deze laatste stap zorgt ervoor dat de moisture veel langer in je haar blijft zitten.
Zorg voor een routine. Omdat de verhouding van vocht tot proteïne staat tot 70:30, ben je gemiddeld veel meer tijd kwijt aan het constant bevochtigen van je haar. Proteïne behandelingen hoef je dus minder vaak te doen, maar vragen wel veel aandacht wanneer je bijvoorbeeld een relaxer hebt of je haar hebt gekleurd. Vind een goede routine en voer deze ook enkele weken consistent uit, zodat je kan testen hoe het echt werkt. Succes!
bron foto's: