Behandelingen tegen droog kroeshaar

Heb je droog kroeshaar? Dan ben je niet de enige! Heel veel vrouwen en mannen met kroes of krullend haar kampen met droog haar. En dat is ook niet vreemd. Kroes en krullend haar heeft heel veel hydratatie nodig. Daarvoor moet je de juiste producten gebruiken en goede methodes toepassen. Natuurlijk helpen we je hierbij!

Een deep condition behandeling tegen droog kroes haar

Eén stap in je haarverzorgingins-routine mag je absoluut niet overslaan als je last hebt van droog haar: deep conditioning. Het helpt niet alleen beschadiging tegen hitte en stylingstool te voorkomen, maar zorgt ook voor hydratatie en moisture in het haar. Als je een deep conditioner gebruikt, geef je je haar weer zijn glans en kracht terug. Je kunt gebruik maken van een proteïne conditioner of moisturizing conditioner. Afhankelijk van de conditie van je haar, bepaal je welke je moet gebruiken. Het kan ook weleens zijn dat je beide nodig hebt.
  • Proteïne conditioner: Als je haar zwak aanvoelt en beschadigd is, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een proteïne conditioner nodig. Maar ook als je je haar chemisch behandeld (bijvoorbeeld met een relaxer of curly behandeling) of als je je haar regelmatig kleurt, profiteer je van proteïne. Deze condition behandeling zorgt ervoor dat de proteïne zich in het haar nestelt op plekken waar het haar zwak is. Op deze manier wordt het haar versterkt. Daarnaast wordt de elasticiteit van het haar verbetert. Een goede proteïne conditioner is de Jamaican Black Castor Oil Protein Conditioner. Voor extra hydratatie ga je nog even onder de stoomkap. Gebruik een proteïne conditioner maximaal 1 keer per maand of vaker indien je echt heel erg zwak en beschadigd, droog kroeshaar hebt.
  • Moisturizing conditioner: Niet ieder haartype reageert goed op een proteïne conditioner. Een moisture conditioner zal altijd helpen bij droog kroeshaar. Deze type conditioners bevatten bevochtigingsmiddelen. Deze zijn goed voor droog haar. Ze trekken namelijk de vocht in het haar van zowel het product wat je aanbrengt, als vanuit de omgeving/de lucht. Een moisturizing conditioner laat je zo'n 30 minuten intrekken voordat je het uitwast. Voor nog betere resultaten gebruik je ook een stoomkap. Sheamoisture Intensive Hydration Conditioner bevat Manuka Honing. Deze honing werkt perfect om droog haar te behandelen.
Heb je last van droog haar? Ga dus eerst op zoek naar een goede proteïne en moisturizing conditioner. Je zult het verschil heel snel merken.

LCO/LOC Methode tegen droog kroeshaar

Droog kroeshaar - loc methode Na het wassen en deep conditionen, zul je je haar moeten behandelen met verschillende producten. Dan kun je het beste kiezen voor de LCO of LOC methode. Hieronder wordt uitgelegd wat deze methode inhoudt en wat de voordelen zijn. Je hebt het waarschijnlijk al meerdere keren over gelezen of voorbij zien de komen. De L.O.C methode. LOC staat voor Liquid, Oil & Crème. Het is een manier om je haar voor een langere periode te bevochtigen. Want zeg nou zelf droog haar is niet fijn. Het breekt snel af en ziet er niet gezond uit. De LOC methode bestaat uit 3 stappen:
  • Liquid Liquid staat voor H2O oftewel water. Je kunt dus prima beginnen nadat je je haar gewassen hebt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je gebruik maken van een leave-in conditioner op waterbasis. Wees niet bang om af en toe je haar nat te maken. je haar houdt van water! Alles wat je water geeft gaat bloeien.
  • Oil Oil staat voor olie. Je kan verschillende oliën gebruiken op basis van de behoeften van je haar. Kies bijvoorbeeld in de winter een lichte olie zoals de castor, jojoba of olijfolie. Deze oliën gebruik je om het vocht in je haar te ‘sealen’. Wat er dan gebeurt is dat de olie een barrière om de haarschaft vormt waardoor het vocht niet ontsnapt.
  • Crème Om te zorgen dat de olie en water blijven zitten, gebruik je een crème. Shea butter is een ‘zware’ boter die de olie en het water als het ware opsluiten. Wil je je volume behouden voor een ‘frizzy look’, gebruik dan een lichte butter zoals aloë vera.

De L.C.O methode

De L.C.O methode staat voor Liquid, Cream, Oil en heeft olie dus als laatste stap. Ook hier begin je met een water of een leave in conditioner op waterbasis. Vervolg met een haarboter en eindig met een olie. Het is lastig om te zeggen wat het beste werkt. Probeer beide methoden uit. Vooral als je merkt dat de L.O.C methode niet werkt voor jou, kun je een andere volgorde proberen. Voor sommigen vrouwen werkt olie op het haar helemaal niet. Zij gebruiken alleen een leave-in/water en verschillende haarboters.

Droog kroeshaar voorkomen

Door een goede haarverzorgingsroutine op te bouwen, kun je droog haar heel gemakkelijk voorkomen. Zorg ervoor dat er regelmaat in je routine kom. Was je haar bijvoorbeeld één keer per week. Gebruik dan ook een moisturizing conditioner en wissel maandelijks af met een proteïne conditioner. Zorg ervoor dat je na het wassen de LCO/LOC methode uitvoert en je zult merken dat je haar veel gezonder wordt en minder droog aanvoelt. Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan beschermende haarstijlen. Bij dit soort haarstijlen zorg je ervoor dat er zo min mogelijk beschadiging en uitdroging ontstaat. Zo kunnen hele strakke staartjes of heel vaak je haar met een dunne kam kammen, je haar(lijn) doen breken. Maar voor sommige vrouwen kan het ook beschadigend zijn als hun haar altijd los hangt en tegen kleding aan schuurt. Uiteraard is het belangrijk om de 'reactie' van je haar goed in de gaten te houden. Alleen zo kan je bepalen wat voor jouw haar wel of niet schadelijk is en wat tot droog kroeshaar leidt.