Beschermd deze heat protector echt tegen hitte?

We waarschuwen er vaak voor: ga je hitte gebruiken op je haar? Vergeet dan niet je haar te beschermen met een heat protector! Dit voorkomt beschadigingen als droog en brekend haar. Ik probeerde de Showtime Heat Protector Straightening Serum die speciaal is samengesteld om het haar op een veilige manier te stylen. Voordat ik over het product begin, wil ik je wat tips geven over de stappen die je moet nemen voordat je überhaupt de heat protector serum gaat gebruiken. Het is namelijk hele erg belangrijk dat je je haar goed voorbereid op de warmtebron die je gaat gebruiken. En dat begint al bij het wassen van je haar. Sowieso start je met fris gewassen haar. Persoonlijk gebruik ik het liefst een moisturizing shampoo of ghassoul klei om mijn haar mee te wassen. Omdat goed gevoed haar een absolute must is voordat je het gaat stylen, moet je na het wassen ook een deep conditioner gebruiken. Kies voor een proteïne conditioner. Proteïne helpt vocht in het haar te behouden, waardoor je haar weer sterker wordt. Laat de conditioner even intrekken en was het uit. Vervolg met een leave-in conditioner.

Showtime Heat Protector

Showtime Heat Protector Te koop via Bol.com Nu de basis is gezet (wassen, deep conditioner en leave-in conditioner), kun je beginnen met het aanbrengen van een serum. Showtime Heat Protector is een "lichtgewicht vochtinbrengende formule met een natuurlijke melange van essentiële oliën. Het is verrijkt met siliconen, aloe, vitamine E en een beschermende zonnefactor, voor een glanzende look." Een goede heat protector bevat meestal één van deze twee typen siliconen:
  1. Cyclomethicone: geeft het haar een zijdezacht gevoel en verdampt heel snel.
  2. Dimethicone: wordt ook veelvoudig gebruikt in conditioner en detangling producten en maakt het gemakkelijk om het haar door te kammen. Het zorgt ook voor een mooie glans na styling van het haar. (bron)
Beide siliconen zijn niet-oplosbare-siliconen. Dat wil zeggen dat ze niet met water kunnen worden uitgewassen. De siliconen leggen een laagje om je haar, waardoor het beschermt tegen hitte, verlies van moisture en het haar veel zachter aanvoelt. Dit is de ingrediënten lijst van Showtime heat protector:
Ingrediënten: cyclopentasiloxane, dimethiconol, cyclohexasiloxane, dimethicone, amodimethicone, phenyl-trimethicone, olea europea, aloe barbadenis leaf extract, tocopheryl acetate (vitamin E), benzyl salicilate, parfum
Het bevat voornamelijk siliconen (zoals verwacht) en in mindere maten Aloë en Vitamine E. Zodra je dit in je hand doet, merk je direct dat je met een serum te maken hebt. Het voelt zacht, glad, glijdt super makkelijk door mijn handen en trekt snel weer in. De geur is heel zoetig en snoeperig. Ik heb het serum op vochtig haar aangebracht voordat ik mijn haar ben gaan droog föhnen. Omdat het zo glad is, moest ik wel mijn handen goed afdrogen voordat ik mijn föhn gebruikte. Anders gleed de föhn uit mijn handen. Na het föhnen ben ik er nogmaals met een tang over gegaan. En daarna heb ik nog een klein beetje serum aangebracht. De serum maakt het haar heel zacht en soepel en geeft het een subtiele glans. Beschermd deze heat protector dan echt tegen hitte? Het bevat in elk geval wel de juiste siliconen. Ik heb na het stijlen van mijn haar, mijn haar gewassen en mijn krullen waren gewoon weer terug. Showtime heat protector is een fijne serum. Natuurlijk moet je zo min mogelijk hitte gebruiken. Als je het doet, denk dan even aan deze serum!

Showtime Heat Protector Straightening Serum (250 ml) is te koop bij verschillende afro shops in Nederland, online en bij Kruidvat.