Crochet braids & kort haar? Probeer deze methode!

De crochet braids techniek is één van de meest makkelijke methodes om snel en goedkoop een nieuwe look te creëren. Zelfs met kort haar kun je deze techniek toepassen. Steil haar, krullen, marley braids, box braids.. alles is mogelijk. De basis voor het plaatsen van je crochet braids zijn cornrows. In sommige gevallen is het invlechten van je haar onmogelijk, omdat je haar bijvoorbeeld te kort is. De rubber band method is dan een goed alternatief!

Rubber band method voor kort haar

Als je nog geen idee hebt wat de crochet braids techniek inhoudt, bekijk dan de foto tutorial van mijn eerste crochet braids. Het neppe haar wordt in het eigen haar geknoopt met een haaknaald. Een hele simpele techniek, die veelzijdigheid biedt. Als je een TWA (Teeny Weeny Afro) hebt, is het veel moeilijker om je haar in te vlechten. Met de rubber band techniek, maak je met kleine elastiekjes staartjes in je haar. De dikte van de 'staartjes' bepaal je zelf. Vervolgens haal je met de haaknaald het nep haar onder de elastiek door en knoop je het haar vast. Je kunt voor deze techniek steil haar gebruiken, maar ook krullend haar of faux locs en marley braids. De enige voorwaarde is dat je haarkleur gelijk is aan het neppe haar. In tegenstelling tot het invlechten van je haar, zorgt de rubber band method er namelijk wel voor dat je eigen haar een klein beetje zichtbaar is. Vooral als je voor steil haar of krullend haar kiest. Daarnaast werkt deze methode echt het beste als je kort haar hebt. Is je haar te lang, dan kun je liever voor cornrows kiezen.

Lang krullend haar

In het onderstaand filmpje laat Youtuber Ari zien hoe ze de rubber band method toepast. Ze gebruikt trouwens heel goedkoop kanekalon haar, maar het resultaat is prachtig!

Box braids

Heb je de voor-gevlochten crochet braids box braids al in de afro shops zien liggen? Deze zijn echt handig!(wel wat prijzig) Vooral als je zelf niet goed kunt vlechten en tijd wil besparen. Bekijk de tutorial hoe gemakkelijk het is. Het voordeel van de elastiekjes zijn dat je nog meer styling opties hebt. Het ziet er veel mooier uit als je bijvoorbeeld een knot of staart in het haar doet. Om nog meer tijd te besparen, kun je er ook voor kiezen om alleen voor de voor-, zij- en achterkant van je haar de rubber band method te gebruiken. Het midden van je haar vlecht je dan in. Je hoeft dan namelijk niet je eigen haar in de box braids weg te werken. Dat scheelt een hoop tijd. Ik hoop dat je geïnspireerd bent om aan de slag te gaan met deze methode. Kort haar is prachtig, maar soms is het leuk om eens van kaspel te veranderen. De crochet braids techniek is super makkelijk en goedkoop. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen dus!
foto: IG sincerelycay