De beste haarproducten voor krullend haar

haarproducten_voor_krullend_haar De beste haarproducten voor krullend haar. Is dat voor iedereen hetzelfde? Eigenlijk niet. Ieder haartype is anders en iedereen heeft andere behoeften, maar er zijn een aantal producten voor krullend haar die boven alle andere producten uitstijgen. Laten we er een paar noemen:

Haarproducten voor krullend haar

Shea boter

Absoluut de nummer één voor vele vrouwen met krullend en kroes haar is shea boter. Deze boter heeft bewezen de beste te zijn voor haar én huid. Als je shea boter gaat kopen, kun je kiezen tussen geraffineerde en ongeraffineerde shea boter. De laatste is shea boter in de puurste vorm. Het is onbewerkt en heeft een aparte geur. De één vindt de geur lekker en de ander vindt het niets. Mocht je het niet lekker vinden ruiken, voeg dan een essentiële geur(bijvoorbeeld lavendel olie) toe aan de boter. Als je ongeraffineerde shea boter gebruikt, heb je als voordeel dat de vitaminen en mineralen er nog inzitten. Shea boter is vrijwel in elke afro shop te koop of online.

Klei

De laatste tijd zijn steeds meer vrouwen met krullend haar en kroeshaar klei gaan gebruiken voor hun haar. Vooral bentoniet klei en rhassoul/ghassoul klei zijn erg populair. Bentoniet klei verwijderd alle gifstoffen uit je haar omdat het sterk negatief geladen is. Het is een soort magneet dat alle positief ionische geladen substanties, zoals virussen en bacteriën, uit je haar trekt. Daarbij laat het de natuurlijke oliën gewoon in het haar, waardoor je absoluut geen droog haar hebt na het wassen van je haar met deze klei. Ook krijg je er een hele mooie kruldefinitie van. Dat laatste geld ook voor Rhassoul/Ghassoul klei. Wat een prachtige kruldefinitie krijg je van het gebruik van deze klei. Het maakt je haar heel goed schoon, heerlijk zacht en geeft een prachtige glans. Heb je krullend haar? Probeer dan absoluut een keertje bentoniet of ghassoul klei!

Krullen creme

Curl defining creams, curling gels.... deze namen heb je vast weleens op potjes zien staan en voor sommige vrouwen zijn hun krullen crèmes heilig. Zij geven namelijk de perfecte kruldefinitie. De basis voor een mooie kruldefinitie is voldoende moisture. Daarom zie je op de ingrediëntenlijst van de meeste krullen crèmes water(aqua) staan. Anders dan bij de meeste moisturizers is dat krullen crèmes vaker een vastere vorm hebben. Het zorgt ook voor een extra hold, zodat je krullen wat langer gedefinieerd blijven. Deze haarproducten voor krullend haar kun je daarom heel goed gebruiken voor braid outs, twist outs en wash & go's.

Kokosolie

Kokosolie is één van de weinige oliën dat heel goed het vocht in het haar weet te behouden en het zacht kan maken. Handig voor als je haar erg krult en kroes is, omdat deze haartypes heel vaak wat droger zijn. Daarnaast voorkomt de aanwezigheid van lakurinezuur in kokosolie haaruitval. Kokosolie kun je het beste gebruiken op vochtig haar, omdat dan je haarschubben openstaan. De olie dringt dan diep het haar binnen.

Gel

Als laatste is het altijd handig om een gel in huis te hebben. Voor als je je haar strak in een staart of knot wil doen bijvoorbeeld. Maar je kunt de meeste gels ook gebruiken om je krullen mee te definiëren. Gels zijn vaak goedkoop en doen heel goed hun werk. Populair voor krullen zijn de EcoStyler Gels. Deze gels zijn op waterbasis en bevatten geen alcohol en sulfaten. Door een gel te gebruiken voor een twist out of braid out, kun je veel langer van je gedefinieerde krullen genieten!

Welke haarproducten voor krullend haar gebruik jij?