De haargroei stimuleren met hoofdmassages

haargroei_stimuleren3 Vergeet de pillen, de ingewikkelde methoden en allerlei dure producten om de haargroei te stimuleren. De meest goedkope en makkelijkste manier om langer haar te krijgen, is door jezelf hoofdmassages te geven. Yes, het is so simple and easy as that. Even een korte uitleg: voor gezond haar dat goed blijft groeien, moet je terug naar de bron: je hoofdhuid! Het belangrijkste is dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Wist je dat veel vrouwen die heel erg lang haar hebben, regelmatig hoofdmassages nemen? Hoofdmassages stimuleren de doorbloeding en klieren, waardoor sebum wordt geproduceerd. Sebum is je huid-eigen olie die je hoofdhuid beschermt en het haar voedt.

Je haargroei stimuleren met hoofdmassages: zo doe je dat

Een hoofdhuidmassage kun je gemakkelijk bij jezelf uitvoeren. Naast dat het de haargroei stimuleert is het ook nog eens heerlijk en rustgevend. Zo ga je aan de slag:
  • Je vingertoppen: Gebruik altijd alleen je vingertoppen wanneer je masseert. Niet je nagels! Daarmee beschadig je je hoofdhuid natuurlijk en dit werkt juist averechts voor je haargroei. Maak vervolgens draaiende bewegingen. Niet te haastig, maar gewoon rustig.
  • Verdeel je haar: Verdeel je haar in secties, zodat je zeker weet dat je ieder deel van je hoofdhuid aanpakt. Werk iedere sectie zo één voor één af.
  • Gebruik een olie! Ik ben zelf gek op castor olie voor een hoofdhuidmassage. De olie stimuleert ook nog eens de haargroei. Vind jij hem zelf iets te dik, mix hem dan met jojoba olie of kokosolie. Gebruik niet téveel olie, omdat je je poriën ook niet wilt verstoppen.
  • Minimaal 1 keer per week, 10 minuten: Je kunt de hoofdhuidmassage dagelijks doen, maar probeer het echt minimaal 1 keer per week. Een goed idee is om het bijvoorbeeld enkele dagen tot 1 dag voor je wasdag te doen. Je bent ongeveer 10 minuten bezig met een volledige hoofdhuidmassage.
Hierbij een goed voorbeeld van een hoofdmassage:

Haargroei stimuleren met hoofdmassage spin of borstel

Heb je geen zin om met je eigen handen in het haar te gaan? Dan kun je ook altijd een hulpmiddel gebruiken, zoals de hoofdmassage spin. Dit is een handige tool met een soort van tentakels die je hoofdhuid stimuleren. Niet het echte werk, maar in elk geval wel heerlijk om te ontspannen. haargroei_stimuleren2 Iets fijner is een hoofdmassage borstel. Deze kun je ook tijdens het wassen van je haar gebruiken. Naptyral85 deed er een review over: Probeer elke avond (als je bijvoorbeeld voor de tv zit of een boekje leest), je hoofdhuid te masseren. Het is heerlijk en je zult al gauw merken dat je haar er beter door gaat groeien. Succes!
foto's: pinteres & youtube