De inversion method ||Hét geheim voor lang haar?

Vraag een willekeurige vrouw op straat eens naar de doelen die ze met haar haar wil bereiken en de kans is groot dat ze 'lang haar' als eerste zal noemen. Lang haar; wie wil dat nou niet? Nu schijnt er een methode te zijn die 100x beter werkt dan alle haargroei middeltjes en pilletjes: The Inversion Method. Is dit het geheim voor lang haar?

Wat is de inversion method?

Met de inversion method kun je in één week tijd een haargroei van 1 inch (2,54 cm) realiseren. Als je je bedenkt dat je haar maandelijks gemiddeld tussen de 1 en 1,5 centimeter groeit, klinkt 2,54 cm in slechts 7 dagen tijd werkelijk ongeloofwaardig. Toch zijn er vrouwen die zweren bij deze methode en zelfs in filmpjes en foto's laten zien hoe snel hun haar is gegroeid. Ook wij besloten het uit te testen. Het resultaat? Een groei van 3 centimeter in één week! Bekijk hier het uitgebreide verslag. Maar wat is de Inversion Methode? De inversie therapie voor het laten groeien van je haar, werd besproken in het boek De Baldness Cure van Andy Bryant. Door voor enkele minuten onderste boven te hangen zou je haargroei gestimuleerd moeten worden.

Hoe doe je de Inversion Method?

Om de Inversion Method te doen, volg je deze drie stappen:
  1. Je masseert een verwarmde olie naar keuze op je hoofdhuid. Vaak wordt aangeraden om olijfolie te gebruiken.
  2. Ga daarna op een stoel zitten en buig je hoofd naar je benen toe. Je hangt dus ondersteboven (inversie). Blijf zo 3 tot 4 minuten zitten.
  3. Nadien was je, mocht dit nodig zijn, de olie uit je haar met een co-wash. Herhaal deze handeling consequent maximaal 7 dagen achter elkaar (dus bijvoorbeeld van maandag tot en met zondag). En wacht vervolgens 3 weken voordat je de Inversion Method weer uitvoert.
Inversie therapie bestaat al jaren en wordt beoefend om een gemakkelijke doorbloeding naar de hersenen te bevorderen. Het zorgt ervoor dat je lichaam na een training kan herstellen door een snelle afvoer van afvalstoffen en werkt verlichtend bij bijvoorbeeld rugpijn. Maar hoe komt het dat door deze methode je haar gaat groeien? De verhoogde doorbloeding van het hoofd die het gevolg is van het 'onderste boven hangen', zorgt voor het versnellen van de haargroei. Er wordt zelfs beweerd dat op kale plekken weer haar kan groeien.

Wanneer wordt de Inversion Method afgeraden?

Het ondersteboven hangen kan, indien je gezondheid niet op peil is, afgeraden worden. Ook wanneer je zwanger bent, een hoge of juist lage bloeddruk hebt of een hernia hebt (gehad) wordt deze methode niet geadviseerd.

Filmpje over de Inversion Method

Alhoewel de meiden in de meeste filmpjes alleen de inversie methode gebruiken om hun haar te laten groeien, is volgens het boek van Andy Bryant veel meer nodig dan alleen ondersteboven hangen, om uiteindelijk langer haar te krijgen. Denk hierbij aan stress management, het gebruik van de juiste shampoo en hoofdhuid en nekspier-oefeningen. In onderstaand filmpje zie je hoe de Inversion Methode kan worden uitgevoerd.

De inversion method: doen of niet doen?

Op deze vraag kun jij zelf het beste een antwoord geven. Besluit je het te gaan proberen, zorg er dan in ieder geval voor dat je:
  1. voldoende onderzoek hebt gedaan naar de voordelen én mogelijke nadelen voor jou van de inversie methode. Bekijk filmpjes op Youtube, lees artikelen over de inversion methode op internet of stel vragen aan je dokter.
  2. een goede reden hebt om de inversie methode uit te voeren. Word je bijvoorbeeld kaal of heb je kale plekken? Of ga je gewoon de strijd aan met je geduld vs. de Inversion Method?
  3. in goede gezondheid bent! Klik op deze link voor nog meer informatie en tips over de inversie methode.

foto's: pinterest