De kracht van bietensap

BJJPHW Beetroot drink. Image shot 2008. Exact date unknown. Bij het denken aan bietensap gaat je hart vast niet sneller klopper. Toegegeven, het is niet de lekkerste sap die je kunt drinken, maar wel een sap met heel veel voordelen voor je algehele gezondheid. Vooral als je een hoge bloeddruk hebt, blijkt het drinken van bietensap goed te zijn. Ook sporters zijn dol op deze sap, omdat het uithoudingsvermogen wordt verhoogd. Maar wat doet bietensap voor je haar? Eerst even de belangrijkste voedingsstoffen van bietensap:
  • Vitaminen: foliumzuur, vitamine C. Het bevat ook kleine hoeveelheden vitamine B1, B2, B3 en vitamine A
  • Mineralen: het is rijk aan calcium, magnesium, fosfor, kalium en natrium. Er zitten ook kleinere hoeveelheden ijzer, zink, koper, mangaan en selenium in
  • Aminozuren: het bevat kleine hoeveelheden van alle aminozuren (eiwit)
  • Silica: de rijke voorraad van silica zorgt voor een gezonde huid, nagels en botten
Maar wat kan bietensap voor je haar betekenen? Bietensap bevordert de bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie zorgt ervoor dat je haar beter groeit. De silica in de sap werkt ook bevorderend voor krachtig en gezond haar. Wil je graag bietensap proberen? Je kunt het zowel drinken, als op je haar aanbrengen. Recept tegen haaruitval: Mix een biet met een halve kop water in een blender, totdat het een dikke pasta wordt. Breng de bieten pasta aan op je hoofdhuid en masseer het 3 minuten voorzichtig in. Bind een plastic kap en handdoek om je hoofd en laat het voor 30 minuten intrekken. Was het haar met een milde shampoo en gebruik een conditioner. Recept voor haarkleur: De rode kleur die van de bietensap afkomt, is zo sterk dat het in je haar kan blijven zitten. Je kunt het dus als natuurlijke haarkleur gebruiken. Het geeft een kastanjebruine haarkleur dat in het zonlicht nog extra opvalt. Breng de bietensap aan op nat en warm haar. Bind een plastic kap om je hoofd en zit voor een half uur onder de droger. Was de bietensap uit met water. Omdat de bietensap geen sterke kleur heeft, kun je beter geen shampoo gebruiken, omdat de kleur dan sneller vervaagd. Herhaal de behandeling een aantal weken achter elkaar, totdat je de gewenste kleur hebt bereikt. (bron) Heb je thuis geen blender of sapcentrifuge? Dan kun je het ook gewoon kant en klaar kopen in de supermarkt (zonnatura en cereal)

Drink jij al bietensap?

bron