De verschillende soorten closures

Closures bestaan al heel erg lang. Je haar wordt voorin gevlochten en precies in de scheiding van de vlechten, wordt de closure bevestigd. Sommigen doen dat met naald en draad, anderen met lijm. Closures zijn niet zo groot: 4 bij 4 centimeter of 3 bij 4 centimeter. Het bestaat uit een stuk gaas waarop het haar is bevestigd. Dit gaas (panty-achtig materiaal) moet dus je hoofdhuid voorstellen. 'Weave' is niet meer wat het geweest is. Tegenwoordig moet het er zo natuurlijk mogelijk inzien. Gaandeweg zijn er verschillende methodes ontstaan om je haar te weaven. De closure zorgt voor een vaste scheidingspositie en moet je hoofdhuid nabootsen, waardoor het natuurlijker oogt. Net als weaves, bestaan er ook verschillende soorten closures.

Lace Closure

Deze lace closures hebben een soort van gaas waar de haartjes aan bevestigd zijn. Het gaas is erg doorzichtig, zodat wanneer je het op je hoofd vastmaakt, je het makkelijker kan combineren met je eigen huidskleur. Voor een mooiere overloop van je huid, naar de scheiding smeren veel vrouwen een foundation of concealer op de scheiding. Zo combineert de kleur van je huid beter met die van de closure. Op Youtube zijn veel methodes te zien. Wat dacht je van de closure laten weken in thee? Of deze bleachen zodat het wat lichter wordt, zodat je een 'lichtere' kleur krijgt waardoor de kleur van de foundation beter uitkomt.

Silk Closure

Sinds de silk closures op de markt te verkrijgen zijn, worden ze steeds populairder. Het materiaal dat gebruikt wordt, lijkt op satijn (wat 'zachter' oogt) en is bijna gelijk aan hoe je hoofdhuid eruit ziet. Doordat het stof wat dikker bedekt is zorgt het ervoor dat de closure veel minder transparant is, dan die van een top closure. Wel moet je bij de silk closure wellicht ervoor zorgen dat de kleur van het gaas goed combineert met de hoofdhuid. Net als de lace, kan je de closure met foundation bewerken.

Op deze afbeelding zie je heel duidelijk het verschil tussen een lace closure en een silk base closure. silk base, lace base

3 part- closure

De 3 part closure is dé closure boven alle closures! Deze closure kan gemaakt worden van zowel lace als silk materiaal en biedt daarom verschillende haarstijl mogelijkheden. Met de 3 part closure ben je niet gebonden aan een rechte scheiding. Je kunt zowel links als rechts een scheiding plaatsen. Zeker handig als je van kapsel wil veranderen.

3 part closure Welke closure je kiest, hangt van je budget af. Alle closures kunnen namelijk 'natuurlijk' ogen, mits je hiervoor zorgt. Het enige probleempje wat je kan ondervinden is het bevestigen ervan. Hoe je dit doet? Dat zie je op dit filmpje:

Welke lace ben jij bekend mee en gaat je voorkeur naar uit?