De voordelen van een satijnen kussensloop

satijn_kussensloop De satijnen kussensloop. In je zoektocht naar informatie over hoe je je haar gezond kunt houden, ben je vast en zeker wel eens de satijnen kussensloop tegen gekomen. Deze kussenslopen worden geprezen door met name de 'naturals', maar is eigenlijk voor ieder haartype een goede optie.

Waarom Satijn?

Wanneer je slaapt, draai je je tal van keren om. Hierdoor schuurt je haar als het ware tegen je kussensloop aan, met als gevolg beschadigt haar én haar dat in enkele uren ineens veel droger is. Dit laatste komt omdat je hoogstwaarschijnlijk op een katoenen kussensloop slaapt. Deze heeft een ruw oppervlakte en 'zuigt' al het vocht uit je haar. Satijn is een betere optie. Het is zachter en voorkomt dat je knopen en klitten in je haar krijgt. Daarnaast zorg je er met satijn voor dat het vocht in je haar blijft zitten. Hou je er niet van om een hoofddoek te dragen tijdens het slapen? Dan is de satijnen kussensloop een prima vervanging. De slopen zijn handig voor iedereen die krullend of kroeshaar heeft, maar ook wanneer je last hebt van droog haar of haar dat is beschadigd. Het gebruik van zo'n kussensloop draagt bij aan het verbeteren van de conditie van je haar. satijnen kussensloop slapen

Dit zijn de voordelen:

  • Het is handig Een satijnen kussensloop glijdt niet zomaar van je kussen af. Dat is met een hoofddoek wel anders. Sommige vrouwen gaan met een hoofddoek slapen, maar worden er nooit mee wakker.
  • Moisture Een satijnen kussensloop zorgt ervoor dat het vocht in je haar blijft tijdens het slapen. Vooral wanneer je krullend of kroeshaar hebt, is dit erg van belang.
  • Goed voor je haar én huid De satijnen kussensloop is ook goed voor je huid. Het is heerlijk zacht en ook je huid behoud voldoende vocht.
Het is een hele simpele en kleine verandering in je haarverzorgings-routine, maar de vervanging van je katoenen kussensloop voor een satijnen kussensloop kan heel veel voor je haar (en huid) betekenen. Probeer het eens! Vergeet niet om desondanks je haar vooraf bijvoorbeeld vast te binden of te vlechten. Slapen met los haar zorgt alleen voor meer klitten in de ochtend. Succes!