Deze 3 producten drogen je haar perfect!

1. T-shirt

t_shirt
Gebruik jij ook altijd een handdoek om je haar te drogen, nadat je je haar hebt gewassen? Probeer dan eens iets anders: de T-shirt drying method. In plaats van een handdoek te gebruiken, droog je je haar met een (oud) T-shirt. In tegenstelling tot een handdoek voorkom je het scrub-effect en beschadig je het haar niet. Hoe ga je te werk? Het is eigenlijk heel simpel. Nadat je je haar hebt gewassen, knijp je rustig het water uit je haar. Gebruik vervolgens een katoenen T-shirt. Je kunt je haar op verschillende manieren met een T-shirt drogen: 1. Neem telkens een handje vol haar en droog dit met het T-shirt. Doe dit voor al je haar. Het water wordt opgezogen door het T-shirt. Wees uiteraard niet te hardhandig, maar behandel je haar met liefde! 2. Je kunt het T-shirt ook over je hele haar wrappen. Plaats dan de onderkant van het T-shirt over je hoofd en draai de andere kant om het haar heen. Vervolgens maak je er een Tulband van. Laat dit daarna ongeveer een kwartier op je hoofd. Je zult merken dat het water wordt opgezogen. Nadat je je handdoek T-shirt droog hebt gemaakt, kun je je haar verder laten drogen in de lucht. Goed voor je haar Er zijn steeds meer meiden die overstappen op de T-shirt methode voor het drogen van het haar. De T-shirts absorberen heel goed. Daarnaast zijn ze veel zachter dan een normale handdoek.

2. Hydrofiele luier

je haar drogen met een hydrofiele luier 3 Nu ben ik zelf van een T-shirt overgestapt op de hydrofiele luiers. Toen ik laatst op zoek was naar een T-shirt besefte ik met een hydrofiele luier hetzelfde zou kunnen bereiken. De doeken zijn dun, volledig van katoen en precies groot genoeg om op je hoofd te binden. Het maakt niet uit of je je natuurlijke krullen draagt of juist een relaxer in je haar hebt; de katoenen doekjes zijn geschikt voor het drogen van ieder soort haartype. Net als met een t-shirt, kun je de hydrofiele luiers op twee manieren gebruiken: 1. Neem telkens een handje vol haar en droog dit met de hydrofiele luier. Doe dit voor al je haar. Het water wordt opgezogen door het doek. Je kunt een soort van deppende beweging maken. 2. Je kunt de hydrofiele luier ook over je hele haar wrappen. De meeste hydrofiele luiers hebben een afmeting van 60cm x 60cm of 110cm x 110 cm. Laat het doek ongeveer een kwartier op je hoofd. Je zult merken dat het water wordt opgezogen. De hydrofiele luiers zijn op veel plekken te koop, zoals de Hema, H&M, Ikea, Wibra en Zeeman.

3. Micofiber Hair towels

mircovezel_haarhanddoek Microvezel doekjes komen in allerlei vormen en maten en worden vooral vaak gebruikt tijdens het schoonmaken. Ik heb bijvoorbeeld heel veel van die doekjes, o.a. voor het ramen lappen en dweilen. Bij veel winkels (Action, Etos en Blokker bijvoorbeeld), kun je ook Microvezel doekjes kopen speciaal voor het drogen van je haar. Microvezel doekjes zijn zacht, absorberen snel het vocht, maar zorgen er ook voor dat je haar niet gaat pluizen. Vooral voor kroes en krullend haar is dit een pluspunt. Verder hebben deze speciale haarhanddoeken ook een handige vorm, waardoor je makkelijk je haar kunt rappen en je dus in de tussentijd andere dingen kan doen. De prijzen van deze handdoeken variëren van €1 voor een haarhanddoek bij de Action tot €12 voor een DevaCurl Towel bij Sephora.

T-shirt, hydrofiele luier of microfiber towel?

Alle drie werken hartstikke goed. Ik kan me voorstellen dat een t-shirt binnen handbereik is. T-shirts zijn daarbij ook iets dikker, waardoor het meer water kan opzuigen, dan hydrofiele luiers. Hydrofiele luiers voelen iets zachter aan. De microfiber doekjes hebben weer als voordeel dat ze makkelijk in je haar te houden zijn en van heel zacht materiaal zijn gemaakt. Probeer eens alle drie uit en beslis voor jezelf welke je (haar) fijner vindt.