Dit zijn de meest populaire methodes om mooiere krullen te krijgen

krullen_method Pluis-vrije en mooi gedefinieerde krullen, is de wens van vele vrouwen. Maar hoe krijg je die nou? Hierbij de drie meest populaire methoden om je eigen krullen mooier te maken.

1. Hair plopping

Als er één techniek is die vrouwen met krullend haar moéten kennen, dan is dat wel de hair plopping techniek. Het is een handige en simpele manier om je krullen na het wassen te hydrateren, definiëren en pluisvrij te maken. Om de techniek uit te kunnen voeren, gebruik je een (oud) katoenen t-shirt of een hydrofiele luier. Na het wassen van je haar, gebruik je zoals je gewend bent een leave-in conditioner of een moisturizer en afsluitend een olie. Zorg ervoor dat je je haar ontdoet van klitten (kan met je vingers). Terwijl je haar nog vochtig is, bind je het t-shirt of de hydrofiele luier om je hoofd op de manier zoals in de onderstaande filmpjes wordt uitgelegd. Slaap er een nachtje mee en je hebt prachtige krullen.

2. De Rake & Shake methode

De Rake & Shake methode is ontwikkeld door haarmerk Ouidad. Het doel van deze methode is om je curl activator zoveel als mogelijk door je hele haar te distribueren en je krullen aan te wakkeren door deze te schudden. Het is eigenlijk een soort Wash&Go. In deze video zie je hoe de Rake & Shake methode werkt voor krullend haar

3. Pray & Smooth method

Deze methode heeft niet zoveel uitleg nodig en is heel gemakkelijk. Waarschijnlijk breng je nu je haarproducten aan door met je vinger als een kam door je haar te kammen. Met de Pray & Smooth methode wrijf je je producten eerst in de hand en breng je je haar tussen je handen met gevouwen handen. Je begint bij de wortel en glijd langzaam naar beneden. Herhaal dit een paar keer voor popping curls!
Welke producten kun je gebruiken? Eigenlijk kun je elk product gebruiken voor deze methode. Het wordt heel vaak gebruikt voor een wash & go. De meest gebruikte producten zijn dan een leave-in conditioner, gel en olie. Benieuwd naar hoe het er in de praktijk uitziet? Bekijk deze Youtube filmpjes: