DIY: African Threading om de blow-out look te creëren

De blow-out look creëren door een haardroger te gebruiken? Eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Al jaren - of misschien wel eeuwen - wordt in Africa de Threading methode gebruikt om het haar van meisjes van jongs af aan te stretchen. En het werkt. Echt! Weaving Thread Om deze methode uit te voeren heb je stevig garen nodig. Veel vrouwen in verschillende Afrikaanse landen maken nog gebruik van een soort dunne plastic draden. Deze zijn iets harder en creëren ook het juiste effect. Je kunt deze draden namelijk mooi strak om je haar draaien. Zo zien ze er uit: plasticstring Echter, vragen die wel wat oefening om ze goed in je haar te kunnen draaien. Je moet het best strak doen en er natuurlijk voldoende geduld voor hebben. Wanneer je dit draad om je haar hebt gedraaid zie je direct al hoever je eigen haar 'stretcht'. Prachtig om te zien! Kijk maar: Schermafbeelding 2014-06-24 om 21.45.19 Wil je deze methode proberen, dan kom je met gewoon stevig garen al een heel eind. Naast dat je er een blow-out effect mee krijgt, heeft African Threading nog meer voordelen:
  • Het behoort ook tot één van de protective hairstyles. Je beschermt er namelijk je haarpunten mee
  • Het is een haarstijl die je onder een pruik of je weave kunt dragen
  • Het schijnt dat je haar er sneller door zal groeien.

Zo doe je het

Zorg ervoor dat je je haar voorziet van voldoende moisture. Vervolgens seal je je haar met een olie. Daarna kun je aan de slag. Bekijk het filmpje van AuCurls Naturelle:

Banding vs African Threading?

De African Threading methode heeft veel weg van de banding methode (lees daar hier meer over). Bij de banding methode gebruik je elastiekjes die je om een pluk haar wikkelt. Je blijft grote delen van je eigen haar zien.Dit is een goede manier om je haar gewoon te stretchen. Bij African Threading verdwijnt je haar als het ware onder het gaar. Het gaar wordt dus strak om het plukje haar gedraaid. Hierdoor krijg je een iets gladdere look.

Zou jij de African Threading Methode willen proberen?

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!