DIY | Detangler Spray

diy_detangler Een detangler is echt een must have in jouw stash. Een detangler spray maakt het uitkammen veel gemakkelijker en is ideaal voor elk haartype. Voor naturals, maar ook voor dames die relaxen en met een uitgroei zitten. Daarnaast is het ook echt super handig als je (nep)vlechten verwijderd na een aantal weken. Het maakt het losmaken vele malen makkelijker en voorkomt het breken van je haar. Ben je een echte DIY'er? (Do-It-Yourselfer) Dan kun je ook zelf een detangler maken. Naar een recept van Jen van het blog JustGrowAlready hierbij de benodigde ingrediënten: Wat is heemstwortel? detangler_spray_heemstwortel Ik had er nog nooit van gehoord, maar heemstwortel (Marshmallow root in het Engels) wordt vaak voor thee gebruikt. Het zit ook in heel veel natural hair producten, omdat het je haar heel veel 'slip' kan geven. Het gaat dus gemakkelijk door je haar. Heemstwortel maakt je producten wat dikker en je kunt het in principe aan vanalles toevoegen zoals moisturizers of homemade conditioners. Daarnaast heeft het ook nog andere voordelen:
  • In huidproducten heeft het een verzachtende, kalmerende en helende vermogen;
  • Het werkt goed als aftershave en in producten tegen een droge huid
  • Het werkt pijnstillend
  • Heb je een jeukende hoofdhuid? Dan kun je heemstwortel gebruiken.
Gebruik geen heemstwortel als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
bron
En nu de bereiding Als je eenmaal de ingrediënten in huis hebt, kun je aan de slag! Kook 2 kopjes water met 4 eetlepels heemstwortel voor ongeveer 15 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de heemstwortel nog een halfuur in het water zitten. Gebruik een zeef om het water af te gieten. Doe vervolgens 1 kop van het water in een spuitfles en voeg er 1 eetlepel kokosolie en 10 druppels essentiële olie (zoals lavendel olie) aan toe. Je bent klaar en kunt direct beginnen! Spuit je detangler in je haar en kam je haar met je vingers of met een borstel. Bekijk hier een filmpje: bron foto: pinterest

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!