Door deze tips krijg je gezondere haarpunten!

droge_haarpunten Heb jij dat ook? Dat je haarpunten dunner worden en er gewoonweg ongezond uit zien? Juist je haarpunten hebben extra aandacht nodig. Daarom werken deze tips fantastisch! (voor relaxed en natural haar!)

1. Gebruik een proteïne conditioner voor je haarpunten

Richt je niet ALLEEN op moisture. Natuurlijk is dat heel belangrijk, maar teveel moisture maakt je haar ook zwak. En daarom moet je ervoor zorgen dat je altijd een proteïne conditioner in huis hebt. Proteïne versterkt het haar. Je kunt bijvoorbeeld 1 keer per maand een proteïne conditioner gebruiken (of vaker). Maar je kunt ook tijdens je moisturizing conditioner, een proteïne conditioner alleen op je haarpunten aanbrengen. Doe dit 2 of 3 weken achter elkaar voor een super boost. Daarna kun je het gewoon weer maandelijks gebruiken.

2. Seal je haarpunten met een dikkere olie of boter

Vooral als je hele droge haarpunten hebt, kun je het beste een dikke olie, als (Jamaican Black) castor olie gebruiken als sealer. Een sealer is meestal een olie en gebruik je na een leave- in conditioner of moisturizer. Je kunt ook haarboter, zoals sheaboter gebruiken om te sealen. Gebruik in elk geval meer olie/boter voor je haarpunten dan voor de rest van je haar. En ken je de L.O.C en L.C.O methode al? Deze werkt natuurlijk ook perfect voor je haarpunten.

3. Een beautyslaapje voor je haarpunten

Een uitstekende manier om je haarpunten wat aandacht te geven, is om ze 's nachts te behandelen. Ga niet 'gewoon' in bed liggen, maar twist je haar, of doe er rollers in. En vergeet niet je satijnen doek of kussensloop. Je kunt ook eens de baggy methode proberen. Hierbij voorzie je je haarpunten met een moisturizer en bind je vervolgens een plastic zakje om je punten. Als je haar gerelaxed is, kun je het beste een moisturizer met ceramide gebruiken. Heb je die niet? Dan heb je vast wel zonnebloemolie in huis. Daar zit ook ceramide in. Je zult merken dat je haarpunten de volgende ochtend heel zacht aanvoelen.

4. Wees voorzichtig met kammen!

De een kamt het haar als het nat is, de ander als het droog is. Wij houden van de middenweg: vochtig haar. Als je haar droog is, kun je het natspuiten met een mix van water en een leave in conditioner. Kam altijd heel voorzichtig. Begin bij je puntjes. Kom je knoopjes tegen? Gebruik dan je handen om de knoop los te maken. Er zijn trouwens ook veel vrouwen fan van finger combing. Niet echt ideaal voor relaxed haar, maar zeker het proberen waard als je natural bent.

We zijn benieuwd: wat zijn jouw tips voor gezonde haarpunten?