Droog krullend haar? Deze behandelingen helpen je!

droog krullend haar droog kroeshaar

Heb jij droog krullend haar of droog kroeshaar? Dat is niet vreemd. Kroes en krullend haar heeft namelijk heel veel hydratatie nodig. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel de juiste producten gebruiken én de juiste methodes toepassen. Alleen dan kun je optimaal genieten van je kroeshaar of krullen. We helpen je er graag bij.

Een deep condition behandeling tegen droog kroes haar
In je haarverzorgingsroutine mag je deze stap absoluut niet overslaan als je last hebt van droog haar: deep conditioning. Het helpt niet alleen beschadiging tegen hitte en stylingstool te voorkomen, maar zorgt ook voor hydratatie en moisture in het haar. Als je een deep conditioner gebruikt, geef je je haar weer zijn glans en kracht terug.

Je kunt gebruik maken van een proteïne conditioner of moisturizing conditioner. Afhankelijk van de conditie van je haar, bepaal je welke je moet gebruiken. Het kan ook weleens zijn dat je beide nodig hebt.

  • Proteïne conditioner: Als je haar zwak aanvoelt en beschadigd is, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een proteïne conditioner nodig. Maar ook als je je haar chemisch behandeld (bijvoorbeeld met een relaxer of curly behandeling) of als je je haar regelmatig kleurt, profiteer je van proteïne. Deze condition behandeling zorgt ervoor dat de proteïne zich in het haar nestelt op plekken waar het haar zwak is. Op deze manier wordt het haar versterkt. Daarnaast wordt de elasticiteit van het haar verbetert. Een goede proteïne conditioner is de Jamaican Black Castor Oil Protein Conditioner. Voor extra hydratatie ga je nog even onder de stoomkap. Gebruik een proteïne conditioner maximaal 1 keer per maand of vaker indien je echt heel erg zwak en beschadigd, droog kroeshaar hebt.
  • Moisturizing conditioner: Niet ieder haartype reageert goed op een proteïne conditioner. Een moisture conditioner zal altijd helpen bij droog kroeshaar. Deze type conditioners bevatten bevochtigingsmiddelen. Deze zijn goed voor droog haar. Ze trekken namelijk de vocht in het haar van zowel het product wat je aanbrengt, als vanuit de omgeving/de lucht. Een moisturizing conditioner laat je zo’n 30 minuten intrekken voordat je het uitwast. Voor nog betere resultaten gebruik je ook een stoomkap. Sheamoisture Intensive Hydration Conditioner bevat Manuka Honing. Deze honing werkt perfect om droog haar te behandelen.

Heb je last van droog haar? Ga dus eerst op zoek naar een goede proteïne en moisturizing conditioner. Je zult het verschil heel snel merken.

Droog kroeshaar voorkomen
Door een goede haarverzorgingsroutine op te bouwen, kun je droog haar heel gemakkelijk voorkomen. Zorg ervoor dat er regelmaat in je routine kom. Was je haar bijvoorbeeld één keer per week. Gebruik dan ook een moisturizing conditioner en wissel maandelijks af met een proteïne conditioner. Zorg ervoor dat je na het wassen de LCO/LOC methode uitvoert en je zult merken dat je haar veel gezonder wordt en minder droog aanvoelt.

Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan beschermende haarstijlen. Bij dit soort haarstijlen zorg je ervoor dat er zo min mogelijk beschadiging en uitdroging ontstaat. Zo kunnen hele strakke staartjes of heel vaak je haar met een dunne kam kammen, je haar(lijn) doen breken.

Maar voor sommige vrouwen kan het ook beschadigend zijn als hun haar altijd los hangt en tegen kleding aan schuurt. Uiteraard is het belangrijk om de ‘reactie’ van je haar goed in de gaten te houden. Alleen zo kan je bepalen wat voor jouw haar wel of niet schadelijk is en wat tot droog kroeshaar leidt.