Een hele week genieten van je twist out met deze producten

Schermafbeelding 2015-10-05 om 20.26.09 Het is echt mijn wekelijkse missie: hoe zorg ik ervoor dat mijn twist out minstens de hele week goed blijft zitten? Wanneer je moeder bent, werkt én een huishouden op orde hebt te houden, lukt het vaak genoeg niet om elke avond minimaal één tot twee uren met je haar bezig te zijn. En begrijp me niet verkeerd; ik hou echt van mijn haar en vind het leuk om ermee bezig te zijn. Maar dagelijks? Nee, dat red ik (helaas) echt niet. Inmiddels heb ik ontdekt hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn haar-momentje slechts enkele uren per week beslaat. Ik leg het je uit in slechts twee stappen!

1. De juiste haarproducten!

Dit is echt super super belangrijk voor een geslaagde twist out die lang blijft zitten. Tegenwoordig verkoopt iedere blackhair merk wel een krullencreme. Ze zijn heerlijk en zorgen voor prachtige kruldefinitie. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je krullen langer blijven zitten. Wil je echt extra hold hebben en de hele week genieten van je krullen? Dan is de krullengel JOUW MUSTHAVE. Ook die hebben de meeste merken in hun assortiment. De gel zorgt voor extra hold en schijnt in mijn haarroutine en missie om zo lang mogelijk van mijn krullen te genieten, onmisbaar. Je kunt na het gebruik van je moisturizer de gel plukje voor plukje aanbrengen en vervolgens twisten. Sluit altijd af met een olie. Mijn favoriet? De castorolie! Nu ben je wellicht benieuwd naar welke gel je het beste kunt gebruiken? Natuurlijk hoeft wat voor mij werkt, niet voor jouw te werken. Toch deel ik graag mijn favorieten met je:
  • Kera Care Clear Protein Styling Gel €13,95 via www.keracare.nl avlon-keracare-clear-protein-styling-gel-16 Deze staat op dit moment bij mij met stipt op nummer 1! De gel activeert mijn krullen en zorgt ervoor dat ze dagen lang mooi blijven. En wat ik nog fijner vind is dat de gel mijn haar niet hard maakt, maar juist moisturized. Echt oprecht een super product.krullen_aisha Je kunt deze gel ook gebruiken in combinatie met de Twist & Define Cream van Kera Care. In dit filmpje laat ik je zien hoe ik dat doe.
  • Eco Styler Gel Crystal €5,95 via www.divine-beauty.com ecostyler gel krystal Als er één gel is die volgens mij een Natural Hair Award mag ontvangen, dan is de Eco Styler Gel wel (of hebben ze die al gewonnen??)! Deze gel is favoriet onder heel veel vrouwen. En logisch ook, want hij doet z'n werk en dat voor een heerlijk zacht prijsje. De Eco Styler Gel die ik gebruik voor mijn twist out zit in een doorzichtig/witte pot en biedt extra hold (op de foto bovenaan de pagina heb ik de eco styler gel gebruikt). Perfect dus en als je het goed gebruikt, blijven je krullen echt lang zitten - soms zelfs langer dan een week! Het enige nadeel is dat het je haar nogal hard kan maken. Hierdoor voelt het droog en stug aan. Je zou zelf even kunnen variëren met de verschillende producten van Eco Styler Gel om uiteindelijk het gewenste resultaat te bereiken.
  • Aunt Jackie's Don't Shrink Flaxseed Elongating Curling Gel €8,- via www.ohmyhair.nl Dont-Shrink-Flaxseed-Elong De producten uit de Aunt Jackie's lijn zijn super goed. Zo ook deze flaxseed gel die je haar heerlijk laat krullen. Hij lijkt qua structuur iets op de Kera Care Protein Gel, maar is toch iets 'slapper'. Je haar wordt er zacht van en je kunt er perfecte twist outs mee maken. Persoonlijk vind ik alleen dat de krullen minder lang blijven zitten dan bij de twee andere producten. Toch is deze gel het proberen waard.
Voor welk product je ook kiest: voor het resultaat is het belangrijk dat je de producten pluk voor pluk aanbrengt. Dit kun je doen door je haar te verdelen en per sectie het product in te masseren. Ik ben er zelf maximaal 1,5 uur mee bezig (exclusief het wassen van mijn haar).

2. De juiste verzorging

Nu je je twists hebt los gemaakt, betekent het niet dat je helemaal niks meer hoeft te doen. Om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk mooi blijven, heb ik de volgende tips:
  • Voor het slapen gaan: zorg ervoor dat je een beetje haarolie in een spray hebt en gebruik dit om je haar te moisturizen. Bind je haar met een elastiek omhoog in een klein knotje. Ik heb zelf twee knotjes nodig, omdat ik het met één elastiek veel te strak moet trekken (en nee, wanneer je slaapt wil je geen getrek aan je 'edges'!). Bind vervolgens een doek om je hoofd. Dit is eigenlijk hetzelfde als de pineapple methode. Deze methode houd je krullen mooi en zorgt ervoor dat ze gestretcht blijven.Schermafbeelding 2015-10-05 om 20.25.35 De volgende ochtend verwijder je je doek en maak je de knotjes los. Even schudden met je hoofd, hier en daar je handen gebruiken en klaar is kees. :)
  • Gedurende de dag: zit niet teveel aan je haar! Hoe meer je eraan zit, hoe sneller je krul verdwijnt.
Ik wens je heel veel succes! Gebruik jij een andere methoden en/of andere producten om zo lang mogelijk van je twist out te kunnen genieten? Deel ze in de comments!