Een weave? Stop het jeuken!

stop_het_jeuken Weaves kunnen prachtig zijn. Echt waar. Maar de jeuk - waar je heel vaak niet bij kunt - is verschrikkelijk! Hoe meer je gaat jeuken, hoe erger het wordt. Het welbekende voorbeeld van vrouwen die op hun weave slaan om de jeuk te stoppen, werkt dan wel voor heel even, maar is natuurlijk geen gezicht. Dit moet toch te voorkomen zijn? Ja, voor een deel wel! Lees deze tips om het jeuken te stoppen.

1.Een goede voorbereiding,..

...is het halve werk. En zo is dat! Bereid je hoofdhuid heel goed voor op je weave. Was het met een moisturizing shampoo en gebruik een deep conditioner in combinatie met een stomer of haardroger. Zorg ervoor dat je hoofdhuid gezond en voldoende moisture bevat voordat je de weave plaatst. Denk aan een hot oil treatment, een suiker scrub voor je hoofdhuid en een heerlijke hoofdmassage. Vooral als je last hebt van haarroos, kun je extra jeuk krijgen wanneer je je haar weaved. Zorg ervoor dat je haar 'roos-vrij' is, voordat je je weave laat plaatsen.

2. Niet te strak

Ja...dat roepen we altijd. Maar het is echt zo. De combinatie van te strakke vlechten, te weinig moisture en te weinig frisse lucht, zorgt voor extra jeuk. Als je haar te strak wordt gevlochten, kan dit leiden tot ontstoken haarzakjes. Haar dat dagen geen moisturizer krijgt, zorgt voor een droge hoofdhuid, waardoor je jeuk krijgt. Ook als je gaat zweten of als je haar nat wordt en het niet goed droogt, krijg je veel jeuk. Voorkom dit door dagelijks je hoofdhuid met een moisturizer te bevochtigen. Hierbij kun je het beste een product gebruiken met een spuitflesje. Zo kom je makkelijker bij je eigen haar.

3. Olie

Tea tree, pepermunt en eucalyptus olie werken heel goed tegen een jeukende hoofdhuid. Het geeft weer een verfrissend gevoel en het werkt anti bacterieel. Dus is ideaal voor als je je jeuk direct wil stoppen!

4. Droog shampoo

Sport of zweet je veel? Droog shampoos zijn dan ideaal! De shampoos absorberen zweet en overtollig talg. Het geeft je haar weer volume en maakt het weer wat 'lichter'. Als laatste: Gebruik niet teveel van de producten. A litlle goes a long way!

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!