Een zachte huid met rozenwater

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat je de beste huidverzorgingsproducten uit de natuur haalt. We hebben het al heel wat vaker gehad over al het goeds uit de natuur. En zelfs de meeste romantische bloem, de roos, kan gebruikt worden om ons huid en haar te verzorgen. Ik heb het over rozenwater! Rozenwater is de vloeistof dat overblijft wanneer rozenbladeren en water samen gedestilleerd worden voor het maken van rozenolie. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt: Gezichtsreiniger Rozen hebben een reinigende eigenschap die rimpels kunnen verminderen. Je kan een rozenwater gezichtsreiniger thuis zelf maken. Gebruik hiervoor 1 beker rozenwater, 10 druppels essentiële oliën en 2 theelepeltjes glycerine. Toner Een toner van rozenwater is een perfecte behandeling tegen acne en rimpels. Het helpt ook tegen openstaande poriën. Je kunt voor de toner gewoon pure rozenwater gebruiken of de rozenwater mengen met 8 glycerine druppels. Een fles met spray knop is hierbij aan te raden. Crème Breng een aantal druppels rozenwater aan in je dagelijkse gezichtscrème. Het werkt goed voor de droge en vette huid. Rozenwater helpt de pH waarde van de huid te balanceren, dus is het heel effectief om het dagelijks met je gezichtscrème te gebruiken. Parfum Vul een kwart van een kop met rozenwater. Doe er vijf druppels jasmine olie bij en roer het mengsel goed. Doe het mengsel in een donkere fles en maak het deksel goed dicht. Er ontstaat een milde, frisse geur. Rozenwater is ook heel goed te gebruiken voor het gezond houden van je haar. Mix het met je conditioner of shampoo en je haar krijgt een perfect vochtbalans en voelt tevens lekker zacht!

Rozenwater maak je zelf!

Rozenwater maken is heel gemakkelijk. Het gaat als volgt: verzamel verse donkere rode rozen. Bij voorkeur biologisch geteeld en niet met bestrijdingsmiddelen behandeld. Breng de rozenblaadjes en het water aan de kook in een roestvrij stalen pan met een goed sluitende deksel of dek de pan af met folie, draai het vuur laag en laat het mengsel 2 uur sudderen.

Neem de pan van het vuur en laat het ca. 48 uur trekken. Breng de vloeistof opnieuw aan de kook, laat hem nog een uurtje pruttelen en laat hem afkoelen. Zeef hem door een nylon zeef en druk de blaadjes tegen de zeef om er zo veel mogelijk geur uit te halen.

Omdat het een zuivere vorm is en geen conserveringsmiddelen bevat, zul je de zelfgemaakte rozenwater moeten bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. Buiten de koelkast zal het 4 tot 5 dagen goed blijven.

Bron

Geen zin of tijd om je eigen rozenwater te maken? Je kunt het ook gewoon bij de toko, drogist of natuurwinkel kopen!

Gebruik jij al rozenwater? Zo ja, op welke manier?