Flat twist out met Yari Curl Activator Cream

Een absolute must have voor ons - natural hair lady's - is een goede krullen crème. Dit is nodig voor je wash & go, twist out, braid out of gewoon om je krullen net wat meer te definiëren. Deze week probeerde ik Yari Curl Activator Cream. En natuurlijk deel ik graag mijn ervaring met je!

Yari Curl Activator Cream

Yari Curl Activator Cream Allright.. let's start! Deze curl activator is onderdeel van de Yari Naturals lijn. Eerder schreef ik een review over de Yari Naturals Co-wash die ook bij deze lijn hoort. Het is een heerlijke conditioner wash die je haar schoon en zacht maakt. Een goede follow-up is dus de Curl Activator Cream. De verpakking van deze krullen crème is heel eenvoudig (net als de rest van de lijn trouwens). Een simpele witte fles met rode dop en rode en groene tekst. Geen plaatjes en andere versiersels. Handig is dat de crème in een knijpfles zit. Heel veel curl activators die ik heb geprobeerd, zitten in een potje. Het nadeel van potjes vind ik dat er altijd wat haar in terecht komt. Met zo'n knijpfles heb je daar geen last van.

Wat beloofd het?

Op het flesje staat: "Deze voedingsrijke Curl Activator Cream met extra virgin coconut oil en jamaican black castor oil versoepelt en activeert de natuurlijke krul, terwijl het kroezen en pluizen vermindert. Geschikt voor alle soorten natuurlijk haar." Kokosolie en jbco zijn sowieso twee van mijn favoriete oliën. Daarnaast bevat het ook shea boter, arganolie, honing en proteïne. Bekijk de ingrediëntenlijst: Aqua, Glycerin, Propanediol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Cetearyl Alchohol, Butyrospermum Parkii Butter, Parfum, Behentrimonium Methosulfate, Polyquaternium-10, Phenoxyethanol, Polysorbate 60, Polyquaternium-11, Cocos Nucifera Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Mel, Ricinus Communis Oil, Ethylhexylglycerin, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Arachidyl Alcohol, Silk Amino Acids, Quaternium-15, Methylparaben, Tetrasodium EDTA, Benzyl Benzoate, D-Limonene, Benzyl Alcohol, Amyl Cinnamal, Geraniol, Linalool

Zo heb ik het gebruikt

Je kunt dit product op zowel droog als nat haar gebruiken. Ik koos ervoor om het op nat haar aan te brengen. Allereerst heb ik mijn haar gewassen met de Co-Wash waar ik eerder over vertelde. Ik heb precies hetzelfde gehandeld als in de review beschreven. Daarna heb ik mijn haar gewikkeld in een t-shirt om het een beetje te laten drogen. Ik wilde voor een flat twist out gaan en daar gebruik ik naast een krullen crème meestal nog een haarboter(shea boter) en olie bij. Maar toen ik de Yari Curl Activator in mijn hand deed, merkte ik direct dat ik zoveel extra hydratatie (haarboter en olie) niet nodig zou hebben. Deze krullen creme deed me een beetje denken aan Curl Cream van Jane Carter Solutions. Het heeft een hele dikke textuur, voelt ook een beetje aan als een moisturizer en als ik het aan heb gebracht op mijn haar begint het direct te krullen. Shea boter én olie toevoegen, zou teveel zijn en mijn haar alleen maar zwaarder maken. Ik koos ervoor om enkel de olie toe te voegen (deze olie om precies te zijn). Ik heb dus eerst de Curl Activator Cream aangebracht, vervolgens het haar een beetje gekamd zodat de crème goed verspreid werd. En als laatste de olie voordat ik de flat twist maakte. Toen ik klaar was, bond ik een satijnen doek en ben ik gaan slapen.

Het resultaat

Ik heb in totaal zo'n 18 uur mijn haar laten drogen. Helaas was het voornamelijk in het midden en een klein stuk aan de voorkant nog iets te vochtig. Daardoor is het haar een beetje gaan pluizen. Maar toch ben ik tevreden met het resultaat. Check. Yari Curl Activator Cream -meg De volgende keer probeer ik het liever op droog haar of laat ik mijn flat twist wat langer drogen (ik gebruik liever geen föhn). Mijn haar voelde trouwens heerlijk zacht en soepel. Ook was het heel erg gehydrateerd en kreeg het een mooie glans.

Conclusie

Ik ben weg van dit product! Alhoewel ik niet voor andere haartypes kan spreken (ik heb haartype 4b,c), denk ik dat ook dames (en heren ofcourse) met haartype 3 er mooie resultaten mee kunnen bereiken. Het is een goede moisturizer en krullen crème in één. Je haar wordt er niet zwaar of hard van, maar juist soepel en bouncy. Dus absoluut het proberen waard! (verkrijgbaar bij afro shops of online)
sponsored post