Ghassoul Klei: Een absolute must have voor je haar

Je krullen of kroeshaar mooi houden, is soms simpeler dan je denkt. Vaak zijn het de meest natuurlijke producten die je goed op weg helpen om het beste uit je krullen te halen. Een perfect voorbeeld daarvan is Ghassoul klei; ook wel Rhassoul klei genoemd. Deze klei is afkomstig uit Marokko en is een perfect alternatief voor shampoo of een douchegel.

Ghassoul klei reinigt je huid en haar namelijk op een natuurlijke wijze door het opnemen van afval- en gifstoffen en haar antiseptische werking. De milde wijze waarop je je haar met deze klei reinigt, zocht ervoor dat het vochtbalans in je haar op peil blijft. Geen droog haar dus, maar juist voldoende moisture!

Ghassoul klei vind je bij sommige Afro Salons, maar ook online, zoals via deze website. Koop je een pak van 250 gram, dan kun je daar zeker wel een paar weken van genieten. Je kunt kiezen uit de kleipoeder of -brokken. Omdat ik de poeder zelf nogal onhandig vindt (mocht het op de vloer vallen dan kun je er niks meer mee!), kies ik altijd voor de brokken.

Zo gebruik je ghassoul klei

Het is afhankelijk van hoe lang en dik je haar is, hoeveel van de ghassoul klei je vooraf klaarzet. Je giet de klei in een kommetje en mengt het vervolgens met kokend water. Doe dit beetje bij beetje, zodat de oplossing niet te dun wordt. Het moet namelijk een dikke pap worden. Je kunt ervoor kiezen om voor het inbrengen van de ghassoul klei, je haar te wassen met een milde shampoo (zonder SLS!) of met een conditioner, maar dat hoeft niet. Het hangt er namelijk helemaal van af of je haar heel erg vies is of niet. Ik heb wel gemerkt dat wanneer ik een week lang heel erg veel gel in mijn haar heb gehad, dat de ghassoul klei alleen dit er niet uit krijgt. Zorg er in elk geval voor dat als je je haar vooraf wast, je niet teveel vocht uit je haar verliest.

De resultaten

ghassoul klei

Nadat je het kokende water met de klei hebt gemixt, roer je goed totdat het een gladde pap is. Er mogen geen klonten meer in voorkomen. Vervolgens masseer je, sectie per sectie, de ghassoul klei in je haar. Laat het een uurtje intrekken en spoel het daarna met lauwwarm water uit. Wat je zult merken?

  • Je krullen zijn mooi gedefinieerd
  • Je haar voelt ge-moisturized aan
  • Je haar voelt zacht aan
  • Je haar heeft veel minder klitten

Heerlijk!

Styling

Afhankelijk van wat voor kapsel je wilt dragen, kun je kiezen voor de wash&go of je gaat verder met het twisten van je haar als voorbereidend kapsel voor een twist out. Door het gebruik van de ghassoul klei zul je merken dat je krullen langer mooi blijven zitten. Je hoeft deze klei dus niet meer dan 1x per week te gebruiken. Ik doe het zelf om de ene week.

Nu je toch bezig bent...

  • Heb je last van heel erg droog haar? Dan kun je bijvoorbeeld arganolie toevoegen aan het masker voor extra moisture. Of varieer met andere recepten!
  • Ghassoul klei kun je ook als gezichtsmasker gebruiken. Je bereidt het masker precies op dezelfde wijze als het masker voor je haar. Smeer de Ghassoul klei op je gezicht en laat het voor 15 minuten zitten. Daarna spoel je je gezicht met lauwwarm water.