Haar vitamine: Water!

water_drinken Om je haar te laten groeien, kun je natuurlijk -heel gemakkelijk- speciale haar vitaminen kopen. Maar het kan eigenlijk veel gemakkelijker. Drink water! Je lichaam bestaat voor zo'n 60-80% uit water. Een tekort aan water leidt tot uitdroging en heeft direct een negatief effect op een gezonde haargroei. Per dag verliest een gemiddeld lichaam 2 tot 3 liter water. Water verlies je onder andere door zweten en plassen. Ook je huid bestaat voor een groot deel uit water, dat voortdurend 'verdampt'. Aangezien je zoveel water verliest, is het dus echt een must om je lichaam van water te voorzien. Wat zijn de voordelen van water drinken?
  • Water is de belangrijkste bron van energie voor elke cel in het lichaam, inclusief de cellen die haargroei en de algehele gezondheid bevorderen.
  • Water houdt ons stofwisselingssysteem actief en verwijdert de gif- en afvalstoffen uit ons lichaam.
  • Water activeert alle zenuwuiteinden in de hoofdhuid. Je hoofdhuid en haarwortels hebben vele lichtgevoelige en energie-gevoelige zenuwuiteinden die signalen ontvangen en verzenden. Water bekrachtigt de zenuwuiteinden, zodat ze sneller reageren. Hierdoor wordt de natuurlijke vitaliteit van de hoofdhuid en haarwortels verbetert.
Hoeveel water moet je drinken? Je hoort vaak dat je 1,5 tot 2 liter per dag water moet drinken. Alhoewel dat wel aan te raden is, is de hoeveelheid water dat je moet drinken ook afhankelijk van bijvoorbeeld het klimaat. Want als het heel erg warm is, zweet je meer, droog je sneller uit en zul je dus meer water moeten drinken. Ook als je veel sport, heeft je lichaam behoefte aan meer water. Houd je van koffie of andere dranken waar veel cafeïne in zit? Dan zul je ook meer water moeten drinken. Je kunt trouwens ook aan de kleur van je urine zien of je voldoende water hebt gedronken. Deze moet lichtgekleurd tot kleurloos zijn. Daag je zelf uit! Stel jezelf als doel om meer water te drinken en maak er 'gewoon' een gewoonte van om water drinken. Je zult merken dat je na een tijdje geen eens meer behoefte hebt aan iets zoets of fris'. Tips hoe je dit kunt bereiken: - Drink je na een maaltijd altijd een sapje, siroop of wat fris? Vervang deze drankjes dan voor water. - Koop een goede fles, die groot genoeg is en draag hem altijd bij je. Zo kun je altijd en overal water bijvullen. - Start je dag met een glas water. - Als je water niet zo lekker vind, kun je er ook vruchten aan toevoegen. Zoals een citroen of aardbei. Zo krijgt het toch een beetje een smaakje. - Ben je tv aan het kijken? Drink water! Bezig achter de computer? Drink water! In de trein/auto, onderweg naar het werk/school? Drink water! Kortom, genoeg momenten op de dag dat je water kunt drinken.

Drink jij al voldoende water?

bron & bron