Haargroei problemen? Probeer kaneel!

haargroei_problemenk_kaneel Wist je dat kaneel goed is tegen haaruitval? En dat je je haar er lichter mee kan maken? Zomaar een simpel ingrediënt, dat je vast in je keuken hebt, met een super groot effect. Oké, je moet geen wonderen verwachten na één behandeling. Maar als je een kaneel behandeling aanbrengt op je probleemgebied, zul je na een tijdje verandering zien. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk:

1. Kaneel/honing behandeling

Deze mix wordt vaak gebruikt om haarverlies te stoppen en kale plekken te behandelen. Maak een dikke pasta van 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel hoing. Doe dit in een beetje warme olijfolie (halve kop) en meng het tot een pasta. Breng de pasta aan op je hoofdhuid en laat het 15 minuten intrekken. Spoel de mix met warm water en was en condition je haar als gewoonlijk. Herhaal dit elke week, totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

2. Kaneel/kokos behandeling

Wil je je haar een moisturizing boost geven? En tegelijkertijd ook je hoofdhuid stimuleren? Dan is de kaneel/kokos behandeling iets voor jou. Mix in een kom 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel kokosolie en 1,5 theelepel yoghurt. Kam je haar goed uit voordat je de behandeling doet. Breng dan de mix aan en masseer het goed in je hoofdhuid. Heb je nog wat over? Breng dan nog wat van de mix aan op je haar en haarpunten. Laat het even intrekken en was je haar.

Haarkleur lichter maken

haargroei_problemen_kaneel_voor_na Naast de behandelingen om haargroei te stimuleren, kun je met kaneel ook je haarkleur lichter maken. Hiervoor gebruik je:
  • 1 kop moisturizing conditioner
  • 1 kop honing (optioneel)
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels kaneel
Mix alle ingrediënten in een kom en breng het aan op vochtig haar. Maak een twist in je haar en bind een plastic kap. Laat de mix de hele nacht intrekken of anders voor 6 tot 8 uur. Spoel je haar vervolgens goed uit. Herhaal het een paar keer, want de kaneel is best lastig uit te wassen. Daarna kun je shampoo gebruiken. Na 3 tot 4 keer deze mix op je haar te hebben aangebracht, zul je merken dat je haar wat lichter wordt.

let op!: test de mix altijd eerst uit voordat je ermee aan de slag gaat.

bron, bron, bron foto's: pinterest en thefusionchronicles