Haaruitval of breken?

haaruitvalDe meeste vrouwen letten goed op hoeveel haar er na een nachtje slapen op hun kussen achterblijft en hoeveel haar er na het kammen achterblijft op de kam. Geen wonder dat het direct opvalt als er meer haar achterblijft dan normaal. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je soms meer haar ziet dan anders. Het belangrijkste om te weten is dan: gaat het om haaruitval of breekt mijn haar? Het is heel simpel:
  • Lijkt het haar dat op je kam is achtergebleven op de puntjes van je haar en zijn het vaak korte stukjes haar? Dan is je haar aan het breken.
  • Vind jij hele lange haren op je kussen, die uit je hoofdhuid komen? Dan heb je last van haaruitval
Iedereen verliest gemiddeld zo'n honderd haren per dag. Als je je haar hebt gevlochten (o.a met nepvlechten), zal het na het losmaken van de vlechten, lijken alsof er meer haar uitvalt. Maar dat is niet zo. Al het haar wat er niet af kon vallen toen je de vlechten in had, valt er nu uit. Haaruitval Er zijn veel verschillende redenen van haaruitval. Voorbeelden zijn: diabetes, bloedarmoede, stress, bijwerkingen van bepaalde medicijnen, etc. Het is van belang om direct te handelen als je merkt dat je haar uitvalt. Een bezoek aan een specialist kan absoluut geen kwaad. Blijf niet bij een specialist. Een second opinion kan een eye-opener zijn! Haarstijlen die tot breken leiden De meest voorkomende plek van het breken van haar is de haarlijn. Geef je haarlijn wat rust door bijvoorbeeld je haar los te dragen en niet altijd heel strak naar achter. Ook het kleuren en relaxen van je haar leidt tot veel beschadiging. Zorg ervoor dat je je haar laat relaxen door een goede haarstylist. Draag je vaak een weave, extensions of nepvlechten? Let er dan op dat het niet te strak wordt gedaan. Gezond eten Vergeet niet om gezond en voldoende te eten. Je haar bestaat voor 97% uit proteïne. Het binnen krijgen van voldoende proteïne is dus belangrijk voor gezond haar. Je haar is de laatste die 'gevoed' wordt door het eten wat je binnen krijgt. Eerst krijgen de essentiële organen wat ze nodig hebben en pas als laatste is je haar aan de beurt. Dus als je niet de goede vitamines binnenkrijgt, zul je last krijgen van lusteloos haar dat snel breekt.