Het nut van een deep conditioner

Je hebt vast wel een conditioner thuis staan die je, na het gebruik van shampoo, enkele minuten in je haar laat en vervolgens uitspoelt. Dat is hartstikke goed en moet je ook zo houden. Vooral als je haar in een goede, gezonde conditie is. Maar als je je haar gerelaxed hebt of last hebt van extreem droog haar, dan zul je iets meer dan een normale conditioner nodig hebben om je haar weer van voldoende vocht te voorzien. Een deep conditioner is dan echt een must. Bij normaal gebruik van een conditioner, ontstaat er een 'beschermlaagje' om je haar. Doe je een deep conditioning, dan dringt de conditioner je haar binnen om het zowel te versterken en te bevochtigen. Alhoewel deep conditioners vooral beschadigd haar goed doen, kan elk haartype er voordeel uit halen. Als je haar beschadigd of relaxed is, zul je elke week of om de week een deep conditioner moeten gebruiken. Ben je natural, dan voldoet eens in de vier weken. Natuurlijk is het voor iedere persoon anders en vraagt het ene haartype meer dan het andere. Als je een deep conditioner wilt gebruiken, ga je als eerste natuurlijk op zoek naar een goede conditioner. Belangrijk hierbij is dat het een dikke cream-achtige conditioner is. Je kunt deep conditionen op zowel nat haar als droog haar: 1. Nat haar
  • Was je haar met shampoo. Knijp voorzichtig het water uit je haar. Dit is belangrijk, omdat je op deze manier 'plaats maakt' voor de conditioner.
  • Verdeel je haar en breng de conditioner aan. Focus op je haarpunten. (TIP: Als je jezelf aanleert om van de punten omhoog te werken, vergeet je je punten zeker weten niet!)
  • Bedek je haar met een plastic kap en zit 20 minuten onder de droog- of stoomkap. Je kunt ook een warme handdoek op je hoofd binnen. Je zult dan waarschijnlijk iets meer tijd kwijt zijn.
  • Was de conditioner uit je haar met koud water (dat is even wennen...). Als je een droog- of stoomkap hebt gebruikt voor je deep conditioner, laat je haar dan even afkoelen, voordat je de conditioner eruit wast.
2. Droog haar Het deep conditionen op droog haar, is waarschijnlijk ontstaan om tijd te besparen. Het is eigenlijk het omgekeerde van het deep conditionen op nat haar. Of het wel of niet werkt, dat moet je zelf ondervinden. Sommige dames vinden het beter werken dan het deep conditionen op gewassen haar. Anderen weer niet. Je kunt het natuurlijk altijd eerst proberen!
  • Breng de deep conditioner aan op je haar. Je haar kun je ook een beetje bevochtigen met water, zodat je de conditioner beter kunt verspreiden.
  • Ga 2o minuten onder de droogkap of laat het de hele nacht intrekken
  • Spoel de conditioner uit en doe een co-wash
Op welke manier gebruik jij je deep conditioner? En welke is je favoriet?