Het verschil tussen krullend en kroeshaar

het verschil tussen krullend en kroeshaar Wat is het verschil tussen krullend en kroeshaar? Er zijn best veel verschillen! Die verschillen zie je niet alleen, maar je merkt het ook aan de manier waarop je het haar verzorgt.

Dit is het verschil tussen krullend en kroeshaar

Om te kunnen begrijpen wat het verschil tussen krullend en kroeshaar is, is het handig om te weten dat je haar kunt classificeren. De Amerikaanse haarstylist André Walker bedacht een classificatiesysteem die haar rangschikt van type 1 tot en met type 4. In deze post lees je alles over het classificatiesysteem van André Walker Onder haartypen 1 en 2 vallen steil en golvend haar. Haartype 3 kenmerkt zich door springerige krullen die erg elastisch zijn. Dit valt dus onder de noemer 'krullend haar'. Haartype 4 is zeer sterk gekruld. Het haar is fijn en in grote bundels dicht op elkaar 'ingepakt'. Dit haartype valt onder de noemer 'kroeshaar'. hairtype chart type 3Haartype 4 hair type chart
Bron foto's haartypes: NaturallyCurly.com
Alle categorieën worden weer onderverdeeld in subcategorieën. Zo kun je als je krullend haar hebt (haartype 3) juist grote krullen hebben of krullen die wat weg hebben van een kurkentrekker. Ook wanneer je kroeshaar hebt (haartype 4), hoeft jouw krultype niet hetzelfde te zijn als die van iemand andere met haartype 4. Kroeshaar kan bijvoorbeeld een s-patroon hebben of een sterke z-patroon.

Krullend haar verzorgen vs. kroeshaar verzorgen

Zowel krullend als kroeshaar staan er om bekend dat ze droger zijn dan steil haar. De natuurlijke oliën die je huid zelf aanmaken, doen er langer over om je hele haarstreng te bereiken. Het haar is breekbaarder en kammen heeft vaak een averechts effect. Voor beide geldt dat als je de krullen in de natuurlijke staat wilt laten, je deze goed zult moeten verzorgen. Los van de overeenkomsten zijn er enkele verschillen in de verzorging van kroeshaar en krullend haar. 3 Tips voor krullend haar: haarproducten_krullend_haar
  • Je haar drogen? Gebruik daarvoor een diffuser. Dit zorgt voor minder pluis na afloop.
  • Als je krullend haar hebt, werkt deze hair plopping methode om je krullen in enkele minuten mooi te krijgen na het wassen van je haar.
  • Gebruik lichte oliën voor je haar, zoals jojoba olie of kokosolie. Oliën kun je gebruiken nadat je een moisturizer hebt gebruikt om je krullen te voorzien van voldoende vocht. De olie zorgt ervoor dat het vocht langer in je haar blijft zitten en brengt dus een soort van 'beschermlaag' aan zodat je haar niet uitdroogt. Dit wordt sealen genoemd. Meer informatie over goede producten voor krullend haar vind je in dit artikel.
3 Tips voor kroeshaar: kroeshaar teyonnah paris-
  • Zorg ervoor dat je haar altijd in een protective style (een beschermende haarstijl) is wanneer je gaat slapen. Dit houdt in dat je het haar vlecht, twist of in een knot draagt met daar overheen een (satijnen) doek.
  • Gebruik dikke oliën om je haar te moisturizen. Hoe kroezer je haar, hoe dikker de olie mag zijn. Vrouwen met haartype 4c kunnen bijvoorbeeld castorolie veel beter verdragen dan vrouwen met haartype 4a. Hoe kroezer je krul (dus eigenlijk: hoe meer krullen én hoe compacter je krullen zijn), hoe meer aandacht je moet besteden aan het moisturizen van je haar. Zoek dan ook voor jouw de beste methode. In dit artikel vindt je de beste productenen en tools voor kroeshaar.
  • Wees altijd voorbereid! Kroeshaar kun je niet zomaar in een strakke staart krijgen, zonder je haar eerst te stretchen (uit te rekken). Krullend haar heeft meer elasticiteit waardoor dat makkelijker gaat. Kroeshaar zit ook echt iedere dag anders. Wees daarop voorbereid en...let it be!
Bron Featured foto's: Pinterest.com