Hier moet een goede stijltang aan voldoen

Een stijltang heb je zo gevonden. Er zijn er namelijk meer dan genoeg van in verschillende winkels te vinden. Je hebt hele goedkope, maar ook hele dure. Dit maakt het soms lastig een juiste keuze te maken. Want wanneer heb je te maken met echte kwaliteit? Ga je binnenkort op zoek naar een nieuwe stijltang? Hier moet een goede stijltang aan voldoen:

1. Een goede stijltang heeft het juiste formaat voor jouw haar

Stijltangen vindt je in verschillende maten. Afhankelijk van de dikte en lengte van je haar kies je voor een tang met een smalle plaat of juist een bredere plaat. Heb je kort haar, dan is een tang met een smallere plaat heel handig. Heb je heel erg lang en dik haar, dan is een tang met een smalle plaat juist tijdrovend. Kies dan voor een tang met een iets bredere plaat, zodat je efficiënter te werk kan gaan.

2. Een goede stijltang biedt je de optie de temperatuur aan te passen

Kun je de temperatuur niet aanpassen? Dan hoef je de stijltang zeker niet te kopen. Het aanpassen van de temperatuur biedt je de mogelijkheid zelf te bepalen aan hoeveel hitte je je haar bloot stelt. Stijltangen die slechts 1 temperatuur bieden kunnen of te heet worden of juist net niet heet genoeg. before and after flat iron

3. Een goede stijltang heeft een keramische of titanium plaat

Kies voor een keramische plaat. Deze is echt een must voor krul- en stijltangen. Het zorgt ervoor dat de warmte constant blijft, waardoor je haar minder snel uitdroogt en het mooi steil wordt. Let wel goed op dat wanneer je de stijltang koopt, je er eentje koopt met een volledige keramische plaat. Er bestaan namelijk ook stijltangen die alleen keramiek coating hebben. Dat is dus alleen soort van keramiek laag. Wanneer dit slijt, houd je dus alleen aluminium over. Je zult merken dat de stijltangen met een volledig keramische plaat wat duurder zijn. Maar het is de investering waard, omdat je het dan ook jaren lang kunt gebruiken. Titanium Heb je heel dik haar, dan is een stijltang met een titanium plaat heel erg handig. De platen zijn steviger, gaan langer mee en warmen veel sneller op. Ze hebben negatieve ionen die ervoor zorgen dat de vochtbalans van je haar op peil blijft. Handig, vooral wanneer je krullend of kroeshaar hebt dat gauw uitdroogt.

Jouw stijltang kiezen!

Nu je weet wat een aantal belangrijke voorwaarden zijn voor het kiezen van een goede stijltang, kun je gaan shoppen! Bekende merken zijn onder andere: CHI, Cloud Nine en Babyliss. Succes!
Foto's: Pinterest.com