How To | Je haar kleuren met Bigen

Advertorial -­‐ We hebben het vast allemaal wel eens gedaan of weleens overwogen: het haar kleuren. Een kleurtje in je haar geeft je een hele andere uitstraling en is een leuke en simpele manier om eens wat anders te doen met je haar. Voordat je begint met het kleuren van je haar, ga je natuurlijk op zoek naar een goede manier om het te kleuren. En omdat de gezondheid van je haar belangrijk is, gebruik je het liefst een middel waarmee je haren niet beschadigd raken. Hoyu Cosmetics stuurde mij de Bigen Permanente haarkleur poeder op. ‘Een ideale manier om het haar te kleuren.’ Het garandeert een dekking van 100% voor grijze haren en versterkt de natuurlijke haarkleur. Daarnaast bevat het geen ammonia en waterstofperoxide. Deze stoffen leiden tot droog en breekbaar haar. Als het niet afbreekt, wordt het haar heel erg droog, wat de textuur van het haar niet ten goede komt. De droogte van het haar zorgt ook voor een matte haarkleur. Bigen zorgt er juist voor dat, na gebruik, het haar zacht aanvoelt. Andere voordelen zijn:
 • Eenvoudig te gebruiken (je hoeft het alleen met water te mengen)
 • Geen indringende geur
 • Geeft het haar een gladde, rijke en natuurlijke uitstraling
Tijd om het product te testen! En dat doe ik op het haar van mijn vriendin, Cheryl. Cheryl heeft hele lange dreadlocks in een donkerbruine/rode kleur. Die zou ze weleens graag zwart willen verven. Dus...Let’s go! Dit is Cheryl voordat haar haar wordt gekleurd. Lange dreads!
 1. Dit heb je nodig: Bigen, een mengbakje met verfkwast, (oude)handdoek, handschoenen (!).
 2. Ooster zwart, nummer 59, is de meest zwarte kleur die verkrijgbaar is. In het doosje zit een klein flesje met de poeder, een maatbekertje en een beschrijving.
 3. Gooi de poeder in het mengbakje.
 4. Giet per flesje 5 bekertjes water bij de poeder
 5. Roer het goed door totdat het een dikke pasta wordt, zonder bubbels en klonten.
 6. Klaar!
Je kunt het beste in de badkamer gaan zitten om je haar te kleuren. De verf kan op de muren of vloer komen. In de badkamer kun je dit makkelijk wegvegen.
 1. Als eerste starten we met het insmeren van de haarlijn. Vergeet niet de achterkant en de oren!
 2. Dan start je met het aanbrengen van de verf.
 3. Het makkelijkste is om onderaan te beginnen. Breng de verf ook goed aan bij dewortels.
 4. Vergeet de puntjes niet!
De Bigen verf is fijn in gebruik. Het heeft ook geen overheersende, scherpe geur. Als je de verf hebt aangebracht, check je of al het haar goed bedekt is. Vooral met dreads kun je soms nog wat missen. Masseer de kleur er nog goed in. Daarna laat je de verf voor zo’n 30 minuten intrekken.Daarna kun je de verf eruit wassen. Cheryl had zo’n drie wasbeurten nodig. Eindig met je favoriete conditioner en droog het haar (airdry of met een droogkap). En dit is het eindresultaat. Mooi, zwart geverfd haar. Cheryl: “Ik ben er echt heel blij mee! De verf heeft een hele diepe zwarte kleur. Het was heel makkelijk en snel te gebruiken en mijn haar voelt lekker zacht aan.” Links het haar voordat het geverfd werd en rechts is het haar geverfd. Naast de zwarte kleur heeft Bigen nog meer kleuren:

*Nr. 76 is niet in Nederland te verkrijgen.

Bigen is te verkrijgen bij verschillende afro cosmetica shops in heel Nederland. De prijs ligt tussen €4,- en €4,50.