Ideaal voor je Box Braids: ORS HAIRepair Vital Oils for Hair & Scalp

Ik vind de box braids echt ideaal. Vooral nu ik in de transitioningsfase ben en nog steeds mijn haar niet durf af te knippen. Ik vind het heerlijk om wakker te worden, douchen, aankleden en om dan maar 1 minuut aan mijn haar te besteden. Daarnaast kun je ook echt heel goed variëren met de box braids. Dat heeft Aisha wel laten zien in haar #30daysofboxbraids challenge. Het gemak van de box braids, zorgt er bij mij soms voor dat ik gewoon helemaal vergeet mijn haar te verzorgen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zodra ik de vlechten eruit haal, wil ik uiteraard nog gezond haar hebben en geen droge bos. Mijn dagelijkse producten bestaan daarom uit een droog shampoo en ORS Vital Oils. De droogshampoo is handig voor als ik heb gesport. Het maakt je haar schoon zonder te wassen en neemt het zweet op. ORS HAIRepair Vital Oils bevochtigt mijn hoofdhuid en haar. ORS Ik denk dat iedereen wel eens een product van ORS heeft gekocht, of in de kast heeft staan. ORS - Organic Roots Stimulator - staat bekend om de olijfolie die als hoofd ingrediënt wordt gebruikt. Logisch ook; olijfolie zit boordevol anti-oxidanten en maakt je haar lekker zacht, behandelbaar en zorgt ervoor dat droog haar weer voldoende moisture krijgt. ORS heeft een uitgebreide haarverzorgingslijn en relaxers. Vital Oils for Hair & Scalp ors_vital_oils3 HAIRepair Vital Oils for Hair & Scalp is een mengelmoes van druivenpit olie en zoete amandelolie (er zit trouwens geen olijfolie in deze olie). Over deze oliën heb ik wel eerder geschreven. Druivenpit olie is heel erg geschikt voor droog haar en bevat veel vitamine E en mineralen. Zoete amandel olie is tegenwoordig mijn favoriet. Het is heerlijk voedend voor je haar en ook echt heel erg geschikt voor de huid en een geïrriteerde huid. Het is een fantastische moisturizer. De belofte van dit product: "Vital Oils is een rijke mengelmoes van natuurlijke oliën dat droog haar voedt en een jeukende, droge en schilferige hoofdhuid kalmeert." Ingrediënten ORS_vital_oils4 Het eerste ingrediënt in deze olie, is de druivenpit olie. De andere oliën die ik tegenkom zijn soja olie, heermoes en rozemarijn. Verder zie ik niet echt vreemde ingrediënten. Uiteraard is er parfum toegevoegd en wat ingrediënten om de houdbaarheid te verlengen. Maar verder gewoon helemaal prima. Het meest ideale van deze olie vind ik de verpakking. De draaidop maakt het super gemakkelijk om de hoofdhuid te bereiken. Je hoeft ook niet te knijpen in het flesje, de olie komt er vanzelf uit zodra je het op z'n kop zet. De opening mocht van mij wel iets kleiner zijn, omdat ik nu vind dat er teveel olie uit komt. Dit is trouwens ook te voorkomen door de dop niet helemaal open te draaien. ors_vital_oils1 De olie zelf ruikt heerlijk. Het heeft een beetje een citroen/zoete geur. Het is heel erg aanwezig. Ik houd er wel van. De mengelmoes aan oliën werkt goed. Ik had weleens last van een jeukende hoofdhuid en de olie verfrist mijn hoofdhuid en stopt de jeuk. Na het masseren voelt mijn hoofdhuid gevoed aan. Ik vind het wel fijner om het met een moisturizer te combineren. Op die manier kan ik dit om de dag of 3 keer per week gebruiken. Als ik alleen de olie gebruik, bevochtigt het mijn haar niet voldoende en moet ik de volgende dag weer de olie aanbrengen. Verder is de olie heel licht en trekt het heel snel in. Daarom denk ik ook dat het goed te gebruiken is als 'finishing touch'. ORS Vital Oils for Hair & Scalp kost ongeveer €6,95 voor 127 ml. Je kunt het trouwens bij de meeste afro shops kopen. Nog even de min- en pluspunten op een rij: Minpunten
  • Ik vind dat er teveel olie uit het flesje komt. Maar zoals gezegd kun je ook de dop minder ver open draaien.
  • Het is een te lichte olie om voor een langere tijd je haar te voeden
Pluspunten
  • Een mix van heerlijke voedende oliën
  • Het heeft een lekkere geur
  • Het werkt goed tegen een jeukende hoofdhuid
  • De olie is licht en trekt snel in
  • Goedkoop