Inecto Pure Coconut Oil Conditioner || Review

"Voed" en "maakt het haar zacht". Dat is wat er geschreven staat op het label van de Pure Coconut Oil Conditioner van Inecto. En niets is minder waar. Er zijn maar weinig conditioners die mijn haar zo zacht laten aanvoelen als de conditoner van Inecto. Toen ik iets meer dan een jaar geleden nog zoekende was naar een goede conditioner, was ik blij deze conditioner te hebben gevonden. Tijd om mijn ervaringen met de Pure Coconut Oil Conditioner dus met jullie te delen! Dit moet een goede conditioner doen! Waarom ik zo positief ben over deze conditioner? Wellicht is het eerst handig om te vertellen aan welke drie dingen een goede conditioner volgens mij moet voldoen. Mijn ideale conditioner:
  1. Voed het haar en zorgt voor extra moisture
  2. Maakt het haar zacht en handelbaar
  3. Bevat natuurlijke ingrediënten
  4. Is niet te duur en maakt de verwachtingen waar
Terug naar Inecto - Bevat natuurlijke ingrediënten De Coconut Oil conditioner van Inecto is een "lichte" condtioner en bevat pure kokosolie; dit ruik je ook meteen bij het openen van de fles. Ik gebruik hem vaak voor een co-wash (conditioner wash) of na het gebruik van een shampoo. Net als iedere andere conditioner masseer je een klein handje vol - méér dan dat heb je bij deze conditioner echt niet nodig - in je haar. Houd in gedachte dat je een conditioner echt voor je haar is (en een shampoo om je hoofdhuid schoon te maken). Ik besteed dus altijd extra aandacht aan het smeren van conditioner, zodat mijn hele haar - van de wortels tot de puntjes- ervan voorzien is. Moisture - Voed het haar en zorgt voor extra moisture - Vervolgens bedek je je haar met een plastic kapje. Deze kun je voor een heel klein bedrag (1 a 2 euro) krijgen bij de Afro shop. Op het label staat beschreven dat je de conditioner zo'n 1 tot 2 minuten in je haar moet laten zitten. Ik heb het vaker veel langer gelaten (15 minuten) en heb er geen problemen mee ervaren. Nadat je de conditioner lekker hebt laten inwerken, kun je het uitspoelen. Conditioners kun je het beste uitspoelen met lauwwarm water. Zacht, gevoed én glans - Maakt het haar zacht en handelbaar - Het resultaat? Het maakt mijn haar zacht (Yep, het voelt ook écht zacht aan) en geeft heerlijk veel glans. Na het uitspoelen van de conditioner is mijn haar makkelijk(er) te kammen; iets dat ik heel erg belangrijk vindt. Daarnaast geeft het mijn haar een heerlijke geur: De geur van kokos(olie). Na het wassen met de conditioner, kun je vervolgens je haar stijlen zoals je gewend bent. Hier koop je 'em! - Is niet duur en maakt de verwachtingen waar - De conditioner van Inecto kun je bij de Tuinen kopen en kost ongeveer 5 euro. Hiervoor krijg je een grote fles van 500 ML (kleinere flessen verkopen ze niet, althans ik heb ze nog nooit ontdekt) en geloof me, je kunt er heel lang mee! Bij de Tuinen hebben ze overigens vaak acties en haal je soms 2 flessen voor de prijs van 1. Heb je geen De Tuinen bij jouw in de buurt? Kijk dan bij Kruidvat, daar vind je de fles soms ook!