Dit is dé reden waarom je shea butter moet gebruiken

Dat wij dol zijn op Shea Butter (en vele met ons), daar maken we natuurlijk geen geheim van. Het lichaam en het haar profiteren enorm van deze natuurlijke Afrikaanse boter. Steeds meer cosmetica bedrijven voegen shea butter toe aan hun producten, maar weinigen maken gebruik van ongeraffineerde shea butter. Urban Africa Naturals biedt naturalista's huid- en haarverzorgingsproducten zonder chemische additieven op basis van 100% natuurlijk ingrediënten, waaronder ongeraffineerde shea butter!

Waarom je shea butter moet gebruiken

Ongeraffineerde Shea Butter beschikt over een hoge concentratie huideigen essentiële vetzuren, bijzonder geschikt voor de verzorging van de droge huid en door zonnestraling beschadigde huid, eczeem, psoriasis en huidirritaties. De huid wordt zachter en is beschermd tegen uitdroging. Het is dus een uitstekend huid therapeutisch middel boordevol vitamine A+ E, beschikt daarnaast ook over verschillende vetzuren waarbij olie- en stearinezuur de boventoon voeren. Deze vetzuren zorgen voor hydratatie, vochtretentie en verzachting van de haren.

Hoe gebruik je shea butter?

Zoals gezegd kun je shea butter zowel op de huid als in het haar gebruiken. Je kunt pure shea butter gebruiken en in je haar aanbrengen als moisturizer of sealer. Maar er zijn ook heel wat varianten die een goede toevoeging kunnen zijn. Zo heeft Urban Africa Naturals de Tropical Shea Nature; een mix van shea butter, koudgeperste kokosolie, verrijkt met een oliemelange van Castor Oil en Tonkabonen. Deze oliemix zorgt voor haarversteviging en bevordert de haargroei. Voor meer hydratatie en verlichting van een geïrriteerde hoofdhuid kun je de Cold Pressed Shea Oil gebruiken. En voor een perfecte twist-out gebruik je de Sweet Shea Nature. Deze bevat ongeraffineerde Shea Butter, koudgeperste kokosolie, verrijkt met een oliemelange van pepermunt en vanille. shea-butter Maar ook in bad is shea butter een goede keuze. Wat dacht je van de Shea Butter Liquid Black Soap? Ideaal voor mensen met acne, eczeem, (hoofd)huidirritaties en puistjes. Zelfs als je geen huidproblemen hebt, is deze zeep perfect te gebruiken, omdat het de poriën en huidonzuiverheden verminderd. Daarnaast kun je het ook prima in het haar gebruiken.
Shea butter is dus absoluut een verrijking in je dagelijkse haar- en lichaamsverzorging. Ik heb standaard een potje pure shea butter staan. Voornamelijk om mijn haar me te sealen (ik gebruik het na een leave-in conditioner). Ik merk echt dat geen enkele andere haarboter hier tegenop kan.

Urban Africa Naturals

Urban Africa Naturals biedt dus een breed scala aan shea butter producten, die echt stuk voor stuk 100% natuurlijke ingrediënten bevatten. Daarnaast leveren zij een bijdrage een een positieve verandering in de maatschappij door middel van sociale betrokkenheid in Ghana (want daar komt de shea butter die zij gebruiken vandaan). Door de aankoop van de producten van Urban Africa Naturals lever je een bijdrage aan het bestaan van de vrouwen uit de shea butter community en hun gezinnen. Ook helpt Urban Africa Naturals jongeren die in wat mindere omstandigheden leven. Zo ondersteunen zij het Remar Tema Children's Home in Ghana.

Probeer de producten zelf uit!

Hoe leuk?! Je kunt de producten van Urban Africa Naturals zelf uitproberen tijdens ons event Party Over Hair op 10 juli in Tolhuistuin Amsterdam! Laat je persoonlijk adviseren door de overtuigende shea butter liefhebbers en test de heerlijke boter op je huid en haar!

Heb je nog geen tickets voor Party Over Hair? Bestel ze dan hier (let op: je krijgt nu 5 euro korting met de Late Bird Tickets!)