Je box braids verzorgen met natuurlijke producten

1 The Bow copy Het meest uitdagende tijdens het dragen van een protective hairstyle is de verzorging van je eigen haar. Ik vind het leuk om af en toe van haarstijl te veranderen, door box braids te dragen. Het liefst doe ik de weken dat ik de vlechten in heb, echt werkelijk niets met mijn haar. De verzorging moet zo simpel mogelijk. In deze post lees je welke producten ik gebruikte tijdens mijn #30daysofboxbraids challenge. Hierbij paste ik de L.C.O-methode (Liquid, Cream, Oil) toe. Een hele goede methode en het kost je niet veel tijd. Wil je nog iets simpeler te werk gaan dan kun je de "C" in deze methode achterwege laten en kiezen voor Liquid & Oil.

Niet teveel producten

Ik ben er de afgelopen jaren achter gekomen dat het gebruik van téveel producten - dus echt moisturizers en leave-in producten - juist voor teveel 'build-up' zorgt (de producten blijven echt in je haar zitten). Dit gebeurt sowieso al wanneer je geen box braids in je haar hebt en je haar minder vaak wast, maar door je box braids kunnen de producten nauwelijks een kant op. Met als resultaat dat ze bij je hoofdhuid blijven en/of in de knoop van je vlecht gaan zitten. Dit wil je niet hebben, omdat je haar hierdoor vies wordt. Een shampoo gebruiken om het weg te halen werkt lastig. Kepping it simple is the key!

Dit kun je gebruiken

  • Een hairspritz: Maak je eigen hairspritz van water en olie. Meer niet. Kies daarbij voor een lichte olie die snel intrekt. Kokosolie is een goed voorbeeld, maar ook Monoi Oil zou je kunnen proberen. Daarnaast doet Jojoba olie het ook altijd goed.
  • Olie: Je kunt er ook voor kiezen alleen een olie te gebruiken. Castorolie is erg populair voor dagelijks gebruik. Liever geen zware olie? Houd het dan bij de kokosolie.
Je hoeft de olie ook niet iedere dag in je haar te smeren. Doe het bijvoorbeeld om de ene dag. Vind je het lastig om de shampoo volledig uit je haar te krijgen wanneer je het hebt gewassen? Gebruik dan liever een droogshampoo. Succes!

Met welke producten verzorg jij je box braids?